El Fluvià, al seu aire, 70 anys després

Joan Guirado
13 d'octubre del 2010
El Fluvià passant per sobre d'una zona de pic-nic a Olot.
El Fluvià passant per sobre d'una zona de pic-nic a Olot. | Joan Guirado
El Fluvià passant per sobre d'una zona de pic-nic a Olot. Foto: Joan Guirado

Aquest any en fa setanta de l'Aiguat d'Olot. Aquella catàstrofe natural, va marcar un punt i seguit a la història de la capital de la Garrotxa i, el record de l'aiguat, és escrit en llibres i versionat en cançons populars.

Tot i que de forma ben diferent, a nivells molt més minsos i sense causar problemes, el riu Fluvià s'ha tornat a passejar, aquest dimarts, per espais insòlits de la ciutat. En aquest sentit, les fortes pluges de les darreres hores han provocat que el cabal del riu augmentés considerablement i, en alguns punts, l'aigua s'emportés per davant tot el que es trobava. Malgrat tot, no s'han de lamentar danys d'importància.

En les últimes 72 hores a la comarca, els Bombers han hagut de fer més d'una vintena de sortides, sobretot, a causa de baixos inundats i gent que havia quedat incomunicada, com els casos que els vam explicar d'un grup de joves excursionistes a la Vall d'en Bas -dissabte- o de quatre joves a Montagut i Oix -dilluns-. Els Bombers també van haver de rescatar quatre persones que havien quedat atrapades en un cotxe bolcat a la Vall d'en Bas que s'omplia d'aigua per moments.
Olot, Les Preses i la Vall d'en Bas han estat els municipis garrotxins més afectats per les tempestes d'aquest pont.

Els Mossos d'Esquadra també s'han vist obligats al llarg d'aquests tres dies a restringir el pas de vehicles per alguns punts de fàcil pas de l'aigua de la comarca. A Olot, la Policia Local també va acordonar ahir dimarts, zones d'alt risc als vorals del riu.