Una trentena de persones participen en la constitució de la plataforma contrària al Xque

Dissabte van fer la primera trobada

Redacció
11 d'octubre del 2010
Una trentena de persones han participat, aquest cap de setmana, a la reunió constitutiva de la plataforma contrària a la instal·lació de la discoteca Xque a Olot. Els assistents, d'entre 16 i 53 anys, estan disposats a iniciar un procés de converses i reunions amb diverses entitats, organismes i comerços, per tal de coordinar esforços en reclamar "un oci de qualitat i rebutjar l'establiment del Xque a Olot".

Precisament, l'oci de qualitat és el principal objectiu de la nova plataforma. En aquest sentit, els membres de la nova plataforma exigeixen que "es garanteixin els controls de seguretat per tal de que no es vengui alcohol a menors d'edat, s'acabi amb el tràfic de drogues i s'impedeixi agafar el cotxe a les persones que n'hagin consumit". També demanen alternatives, com "l'adequació del Pavelló Firal o un espai equivalent, amb equips corresponents per tal d'esdevenir una gran sala polivalent que supleixi el buit d'oferta musical i d'oci que té la ciutat". No volen que "l'únic lloc on puguin sortir els joves d'Olot sigui el Xque".

Respecte l'adequació d'altres espais, també encoratgen a associacions, entitats i penyes garrotxines a organitzar i fomentar activitats d'oci nocturn. La nova plataforma tampoc vol que "les festes populars com el Carnestoltes, Cap d'any, Hereus i Pubilles o la festa dels estudiants acabin a la discoteca Xque, per no introduir els joves en aquest ambient sense donar alternatives". Per últim, també reclamen que "es revisin les ordenances referents a locals d'oci nocturn per afavorir la diversitat de tipus de locals i estils de música".

La plataforma, que ha escollit a Júdit Corcoy, Jordi Gasulla i Sergi Pagès per conversar amb la societat olotina, creu que "l'experiència de Calella de Palafrugell demostra que el tipus de gent a qui va dirigida la publicitat és la mateixa que protagonitzava baralles a l'antiga discoteca Xque". També opinen que la sala d'oci "no vetlla per la salut pública" i que "fomenta un tipus de visitant de mala qualitat".
Arxivat a