El Congrés estudia estirar fins a 20 anys el càlcul de les pensions

El PSOE manté la proposta d'allargar l'edat de jubilació fins els 67 anys

per MADRID , 7 d'octubre de 2010 a les 11:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou suport per mantenir les pensions.


Després de la reforma laboral, les pensions. La comissió del Pacte de Toledo s'ha reunit amb un objectiu: la sensible reforma de les pensions. El camí que s'hauria acordat és fer-ho a través la reformulació de les cotitzacions tenint present dos factors: l'augment de l'esperança de vida i l'alta despesa social.

Els grups parlamentaris del PSOE, PP, CiU i ERC-IU-ICV debatien sobre la taula diverses fórmules, però la que té més bisos per consensuar un acord és l'opció d'augmentar el període de còmput de l'import de la pensió des dels 15 anys d'ara fins als 20, la idea inicial el govern espanyol.

La portaveu socialista del PSOE a la comissió del Pacte de Toledo, Isabel López i Chamosa, ha afegit que també confia allargar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys perquè hi ha marge per buscar un consens. Ara els grups parlamentaris tenen fins mitjans de novembre per poder emetre un informe que articula la reforma de les pensions.

 

Participació