Tensió al ple per la planta de triatge

Joan Guirado
30 de setembre del 2010
Un moment del plenari d'ahir.
Un moment del plenari d'ahir. | Joan Guirado
Un moment del plenari d'ahir, abans del debat sobre la nova planta de triatge. Foto: Joan Guirado

El ple de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va debatre, anit, la celebració d'una consulta popular entre els veïns, per què es postulin sobre la instal·lació de la nova planta de triatge al terme municipal.

L'equip de Govern ha presentat una proposta en la que preguntarien als veïns si volien que l'Ajuntament acceptés la planta al municipi. Des del grup municipal d'Esquerra, Gemma Carreras, ha criticat la pregunta al·legant que "l'Ajuntament ho som tots i, acatarem la decisió del poble, però passi el que passi continuarem estant en contra de la instal·lació". Ara, i després de l'aprovació, el consistori presentarà la sol·licitud de proposta al departament de Governació per iniciar aquest tràmit.

Des d'Esquerra també han presentat una moció al plenari on han sol·licitat a l'equip de Govern, de CiU, que es torni a posicionar sobre la possible construcció de la planta al municipi, després de que apareguessin als mitjans convocant una roda de premsa, i que en el cas que hagin canviat d'opinió, rectifiquin. En aquest punt, s'ha viscut un xic de tensió quan els republicans han dit a l'equip presidit per Enric Llongarriu que "si no sou capaços de tenir una postura clara i defensar-la que es plantegin si estan capacitats per ocupar el càrrec que ocupen". La moció ha estat rebutjada pels quatre vots en contra de l'equip de Govern i els tres favorables d'ERC.

Al ple hi van assistir una vintena de persones hi va estar vigilat per agents de la policia secreta dels Mossos d'Esquadra.