Els correbous, de llei

Per 114 vots a favor, 14 en contra i 5 abstencions el Parlament regula aquestes festes tradicionals dos mesos després de prohibir els toros

Redacció
22 de setembre del 2010
Un correbous a Amposta.
Un correbous a Amposta.
Un correbous a Amposta.

Torna o no de la prohibició dels toros de fa dos mesos, la certesa és que el Parlament ha aprovat aquesta tarda la llei de Correus, que regula aquesta "festa tradicional" a Catalunya. Després d'un intens debat l'aritmètica parlamentària ha dictat sentència: 114 vots a favor, 14 en contra, cinc abstencions i dos diputats Manuela de Madre (PSC) i Ernest Benach (ERC) que no han assistit a la votació.

La gràcia d'aquesta votació han estat els dos vots en contra del PSC que s'han afegit als 12 d'ICV. Josep Maria Balcells i Nuri Carreras han votat en contra de la llei. Per part de les abstencions, Joan Ferran i Rosa Ferrer, del PSC, han incrementat la borsa dels 3 diputats de Ciutadans.

  L'ecosocialista Daniel Pi ha criticat que PSC, ERC i CiU promoguin aquesta llei per 'fer-se perdonar' per haver prohibit les curses de braus. Des del grup mixt, Albert Rivera ha constatat que només es legisla sobre correbous perquè s'apropen eleccions.