Els artesans exposaran a l'aparador de locals en lloguer del centre d'Olot

Redacció
15 d'octubre del 2010
L'Ajuntament d'Olot facilitarà l'acord entre propietaris de locals inactius i artesans amb el triple objectiu de promoure el lloguer, l'artesania i millorar la imatge de la ciutat. La iniciativa porta per nom "En mans de l'artesania". És un projecte que s'inclou dins el programa del Pla de Barris i és una de les actuacions emmarcades en el Pla Estratègic del Comerç. L'objectiu de la iniciativa és contribuir a l'atractivitat i la dinamització del centre comercial.

L'Institut de Promoció Municipal de la Ciutat estableix un primer contacte amb la propietat de locals destinats al lloguer. Els proposa un acord amb artesans, els quals es comprometen a millorar i conservar el local a canvi de poder exposar els seus productes. Un cop el conveni està fet, els artesans deixen l'espai en condicions d'exposició. L'únic requisit és que en llocs ben visibles dels aparadors hi hagi cartells que indiquin que el local està destinat al lloguer. Per la seva part els artesans posen informació al costat dels seus productes. Els locals només fan funció d'aparador perquè dins d'ells no s'hi fan tractes comercials.

En cas que el propietari estableixi un contracte de lloguer, els artesans es comprometen a treure els seus productes en el termini d'un mes. La previsió és que durant les properes setmanes es posin en servei més espais perquè l'IMPC disposa de llista d'interessats. D'aquesta manera s'aconsegueix una doble promoció econòmica i la millora general de l'aspecte de la ciutat. Ahir, l'IMPC va posar en servei dos locals, un a la plaça Major, i l'altre al carrer dels Sastres. El de la plaça Major acull productes de vidre i ferro, tèxtils i de papiroflèxia. Al carrer dels Sastres, l'exposició és de barrets.
Arxivat a