UDG i Empresarials, universitat i carrera preferida pels estudiants garrotxins

Estudiar sense moure's de casa cada vegada guanya, també, més adeptes

Joan Guirado
25 d'agost del 2010
Un estudiant sortint de la Universitat de Vic Foto: Adrià Costa
Els estudis a distància ja són la segona opció pels estudiants garrotxins. Així es recull en un estudi presentat per la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (FES) que, des de fa més de 10 anys, recull les dades referents al nombre d'estudiants universitaris de la Garrotxa i al tipus d'estudis que estan cursant amb la voluntat de conèixer el perfil dels estudiants, la gran majoria entre els 18 i 25 anys, que marcarà el perfil professional de la comarca.

La gran majoria d'estudiants opten per no marxar gaire lluny de casa. Precisament, a la UdG s'agrupen el 41% dels 1.361 estudiants universitaris. En segona posició, i amb un 13% hi ha la UOC -la Universitat Oberta de Catalunya- que realitza estudis a distància. La tercera posició, amb un 12% l'ocupa la Universitat de Barcelona i, la quarta, l'UNED -també a distància-. A l'altra costat de la balança hi ha la Universitat Rovira i Virgli de Tarragona, que no té cap estudiant garrotxí.

Pel que fa a carreres, la de ciències empresarials ocupa la primera posició del Top10 de les que realitzen els garrotxins, amb un total de 103 estudiants. La segueix, amb certa distància Educació Social, amb 69 universitaris garrotxins i en tercera posició hi ha Dret, amb 61 estudiants. Biblioteconomia, ciències biomèdiques i comunicació cultural tenen només un garrotxí a les aules.