Dos detinguts per robar i amenaçar un avi d'Olot

L'ancià viu un autèntic calvari per culpa de dos galifardeus

Q.S./Agències
11 d'agost del 2010

La mala fortuna de l'ancià va començar a mitjans de juliol. Un dia, l'avi –que viu a Olot- va demanar a dos joves que passaven pel carrer que l'ajudessin a pujar una bombona de butà fins al seu habitatge, situat al quart pis d'un edifici. L'home va prometre als dos nois que els compensaria per aquesta bona acció.

Els dos galifardeus, Alhajimaimadou S.S. i Dugutigi K., van accedir-hi i, mentre el primer es carregava la bombona a les espatlles i enfilava cap amunt, l'altre es va esperar al carrer. Un cop a dalt, però, el noi va arreplegar el primer que va trobar –unes tisores- i va amenaçar l'ancià de mort exigint-li diners. El lladre va regirar els calaixos del pis, va embutxacar-se 25 euros i va fugir.

Tres dies més tard, Alhajimaimadou S.S. es va tornar a presentar a l'habitatge. Aprofitant que l'ancià era a dins i s'havia deixat la porta oberta, el lladre es va esmunyir a l'interior del pis i va arrabassar un cendrer de decoració. El jove va tornar a amenaçar l'avi i va aconseguir emportar-se 35 euros.

Per si encara no n'hi hagués hagut prou, una setmana més tard els dos joves van tornar a repetir l'estratagema. Aquest cop, però, van actuar conjuntament. Els nois van seguir l'ancià pel carrer sense que aquest se n'adonés i, un cop es disposava a entrar al pis, el van abordar i el van tornar a amenaçar.

Després, van regirar tot l'habitatge fins que van trobar la llibreta d'estalvis de l'avi. Aleshores, el van obligar a anar fins a un caixer automàtic i retirar 350 euros. El calvari de l'ancià es va acabar pocs dies després, a finals de juliol. Aquell dia, Alhajimaimadou S.S. se li va tornar a abraonar quan sortia del seu domicili i, sense deixar-lo d'amenaçar, el va obligar a tornar a anar al banc perquè li entregués 500 euros.

Enxampat en plena feina

Aquest cop, però, la jugada li va sortir malament. I és que una treballadora de l'entitat va adonar-se que hi havia alguna cosa que no rutllava i va avisar la policia. Tant bon punt el noi va veure com s'acostava la patrulla dels mossos, però, va fugir rabents sense poder aconseguir els diners.

Després de les investigacions portades a terme pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'Olot, els agents han aconseguit detenir els dos galifardeus. Els mossos els van enxampar el passat 6 d'agost. Els dos joves, Dugutigi K. i Alhajimaimadou S.S., tenen 19 anys i són veïns d'Olot i Sant Joan les Fonts (Garrotxa).

A tots dos els mossos els imputen tres robatoris amb violència i intimidació. A Alhajimaimadou S.S., però, també li imputen un quart delicte en grau de temptativa, per intentar obligar l'ancià a entregar-li els 500 euros.

Els dos joves, que no tenen antecedents, van passar aquest dilluns a disposició del jutjat de primera instància i instrucció d'Olot en funcions de guàrdia. Després de prendre'ls declaració, el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs