Catalunya, líder en concursos de creditors

La xifra d'empreses i famílies insolvents cau un 10% el segon trimestre, però encara encapçala el rànquing estatal.

per Redacció, 9 d'agost de 2010 a les 23:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El nombre d'empreses i famílies que es declaren insolvents ha baixat un 10% a Catalunya el segon trimestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'any passat. Segons dades de l'Institut d'Estadística (INE), d'abril a juny, hi ha hagut 350 procediments concursals, dels quals 300 han estat d'empreses i la resta, de persones físiques. En el cas de les empreses que han fet fallida, gairebé un terç han estat del sector de la construcció i la promoció immobiliària.

Al conjunt de l'Estat, els concursos de creditors també han baixat, un 14%. Un total de 1.511 empreses i persones es van declarar insolvents entre abril i juny, uns 200 menys que en el mateix període de l'any passat.

Segons les xifres que ha difòs l'INE, al conjunt de l'Estat, el nombre de ciutadans que es declaren insolvents s'ha reduït un 16,5% respecte a l'any passat, però ha crescut un 7,2% si ho comparem amb les xifres del primer trimestre del 2010. Pel que fa a les empreses, hi ha hagut un descens tant si ho comparem amb les xifres del segon semestre del 2010 com si ho fem amb les del primer trimestre de l'any.

La majoria d'empreses que es van declarar en concurs de creditors al conjunt de l'Estat, un 32%, estaven lligades a la construcció i la promoció immobiliària.
 

 

Participació