Firalet, quatre anys després

Joan Guirado
04 d'agost del 2010
Una imatge del Firalet, aquesta setmana.
Una imatge del Firalet, aquesta setmana. | Joan Guirado
Una imatge del Firalet, aquesta setmana. Foto: Joan Guirado
Des de fa uns dies els olotins ja es poden passejar pel nou Firalet de la capital garrotxina. Feia quatre anys que s'hi estava treballant, tot i que no va ser fins l'abril de l'any passat que van començar les obres definitives per urbanitzar-lo. La comissió de govern del 25 de març del 2009 va adjudicar les obres a la UTE d'empreses Puig Alder SL i Àrids Vilanna SL, per un valor de 2.111.293 euros. Les empreses adjudicatàries es van comprometre a fer les obres en dotze mesos i, fins i tot, van aventurar-se a dir que es podrien fer en nou, un timingque finalment no s'ha complert.

El nou passeig del Bisbe Guillamet forma part d'un projecte més global que inclou l'Arxiu Comarcal i el nou Firal. Per la remodelació d'aquest últim i emblemàtic espai olotí caldrà esperar, ja que com va afirmar el 24 de febrer del 2009 el regidor d'Urbanisme Joan Albesa, "hi haurà un espai buit entre una obra i una altra".

El terra del Firalet és de pedra, fet que dificulta la circulació a peu de persones i cadires de rodes, ja que només s'han obert dues rases al mig on el terreny sigui llis i, aquestes, són de dimensions reduïdes. El passeig també compta amb arbres autòctons com Alzines, Roures i Faigs.

La reurbanització d'aquest nou espai, que ha canviat totalment del que els olotins recorden de fa uns cinc o sis anys, va ser també un pou de polèmica entre els veïns i l'Ajuntament, arran de les contribucions especials imposades pel consistori. Tot i els estires i arronses, el febrer de l'any passat des de l'Ajuntament es donava per tancada aquesta polèmica, després de que Joan Albesa assegure's, el setembre del 2008, que les contribucions eren "innegociables". Aquell mateix mes, concretament el dia 3, s'inaugurava el pàrquing subterrani del Firalet.

Cal recordar que, per per optar a fer les obres del Firalet, van participar a concurs 21 empreses, la xifra més alta dels darrers anys.
Arxivat a