L'espectacle Aigua, en CD

Redacció
16 de juliol del 2010
576_1251045268estrena5
576_1251045268estrena5 | Txell Vila
Aigua, l'espectacle de Mirna, Xavi Múrcia i l'Esbart Marboleny que es va estrenar a l'Ésdansa de l'any passat, s'ha editat en format de CD i es presentarà amb un concert que oferiran el grup encapçalat per Mirna i Xavi Múrcia en el festival d'aquest agost. És el primer cop que es trasllada a CD un espectacle produït pel festival.  

Produït per Ésdansa, Aigua reuneix una sèrie de danses corresponents a la Suite de Muntanya (formada per temes recollits a l'Alta Garrotxa) i la Suite Catalana (amb temes procedents de diverses comarques de Catalunya). L’espectacle consisteix en un diàleg entre la dansa i la música i converteix les danses en cançons. “El resultat -ho ha definit el director artístic de Marboleny, Josep Garcia-  ha estat un enriquiment mutu dels dos llenguatges, cap dels quals és complement de l'altre sinó que tots dos formen una unitat”.  
 
Davant la bona acollida de l’espectacle, Ésdansa ha decidit convertir-lo en un CD. El treball s’ha enregistrat a l’estudi de Discos a mà d’Argelaguer el passat mes de juny. Els arranjaments musicals, l’enregistrament i la producció musical són de Xavi Múrcia. Les mescles i la masterització de Kei Macias.
 
La formació musical la integren Mirna (veu, acordió diatònic i piano), Xavi Múrica (veu, guitarres i guitarró), Guillem Ballaz (violí i flabiol i tamborí), Toni Rocosa (tenora i clarinet), Albert Vila (contrabaix) i Xarli Oliver (percussió).  
 
Considerats un referent de la fornada que està donant un nou impuls a la música popular i tradicional, Mirna Vilasís i Xavi Múrcia han estat al capdavant de Samfaina de Colors (formació de música popular adreçada al públic infantil) i la Cobleta de la Selva, a més de col·laborar amb diferents grups. Són coneguts també per estar al capdavant de Tralla, un prestigiós grup que va saber compaginar la música tradicional amb gèneres tan diferents com el jazz.  
 
En solitari, Mirna té un disc publicat, Mirna, editat al 2009, i ha intervingut en una cinquantena de discos, amb Rosa Zaragoza, Maria Lafitte, l'Orquestra Simfònica de la Canya, Bitayna, Jordi Batista, Les Violines, Pomada o Marcel Casellas. Per la seva banda Xavi Múrcia ha presentat aquest 2010 el seu primer disc en solitari Electrocançó, on recupera l’energia d’un trio clàssic de rock.
Arxivat a