El parc de Bombers d'Olot serà el número 2 a Girona

Redacció
15 de juliol del 2010
Boada, ahir, parlant amb el cap de Mossos a la Garrotxa Blai Ortiz.
Boada, ahir, parlant amb el cap de Mossos a la Garrotxa Blai Ortiz. | Irene Ramentol
Boada i Sacrest, aquest dimecres a l'Ajuntament d'Olot durant la presentació. Foto: Irene Ramentol

El nou parc de Bombers d'Olot es convertirà en el segon més important de la demarcació de Girona -després de la seu de la Regió d'Emergències de Girona-, segons el secretari general d'Interior, Joan Boada. L'edifici integrarà, a més a més del servei de bombers, el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE).

Boada, ha presentat aquest dimecres el projecte del nou parc de Bombers d'Olot, les obres del qual començaran a principis de 2011 i comptaran amb un pressupost de més de 3,5MEUR.

El nou parc s'ubicarà en un solar de 4.155m 2 , cedit per l'ajuntament, situat a la part nord de la ciutat. La seva localització permetrà, a més a més de fer de nou totes les instal·lacions, guanyar espai i connexió amb les principals vies de circulació i d'accés al nucli de la ciutat.

El nou edifici substituirà l'actual parc -situat a un dels polígons industrials d'Olot-, que es troba, actualment, molt degradat pel que fa a la infraestructura i obsolet pel que fa a les instal·lacions.

El nou parc de Bombers d'Olot tindrà una zona de pràctiques i d'entrenament, a més a més d'un aparcament pels vehicles que utilitza el cos de Bombers. També hi haurà una pista per a helicòpters -situada a dos metres d'alçada respecte al nivell del carrer-, un requisit necessari per l'enlairament i aterrament d'aquests vehicles aeris.

L'edifici tindrà dues plantes. A la primera, hi haurà un espai públic per a visites i un segon de restringit, on se situaran les sales de control, despatxos, vestuaris i magatzem. La planta superior estarà composada per un menjador , cuina, sales d'estar i terrassa, pensada expressament per les guàrdies de 24 hores que fan els bombers.
Arxivat a