La Marboleny Jove finalitza avui una gira que els ha portat a Brest

L'expedició de la Marboleny que ha anat de viatge.
L'expedició de la Marboleny que ha anat de viatge.
Joan Guirado
05 de juliol del 2010
L'expedició de la Marboleny que ha anat de viatge.
Marboleny Jove de Les Preses i el grup de joves músics Stukat del Bolet han viatjat aquest 2010 fins a Brest (Bielorrússia) per realitzar un intercanvi cultural amb el grup Krinichka.
 
L’expedició va sortir de Les Preses el passat dia de Sant Joan. La ruta els ha portat per diferents localitats alemanyes, com Heidelberg i Berlín. Des del passat diumenge músics i balladors s'han allotjat a la ciutat de Brest. Durant aquests dies han realitzat diferents actuacions per mostrar la música i la dansa d’arrel tradicional catalana als bielorussos, amb un repertori que combina diverses melodies i danses d’arrel tradicional d’arreu del territori català. Entre el repertori musical destaquen el Cant dels ocells, la Polca de món o Les encantades. Pel que fa a la dansa destaca el programa de balls aranesos, amb el Ball Pla de Canejan o el Tricoté, juntament amb altres danses com el Ballet de Muntanya, la Bolangera de Solsona, el Contrapàs Xinxina o el Ball de Cintes de Les Preses. Les actuacions han acabat sent també participatives, i és que totes s’han acabat amb una Polca d’Ours interpretada pels músics i ballada pels dansaires i el públic. 

També han tingut l’oportunitat de fer diferents tallers de música i dansa tradicional amb el grup Krinichka. Tot un intercanvi que l’any que ve portarà el grup de Brest a Les Preses, per participar a l’Ésdansa 2011.
Arxivat a