Una vaga afecta avui els serveis de trens de Rodalies

Els serveis mínims garanteixen el 66% dels trens en hora punta i el 33% a la resta del dia.

Redacció
25 de juny del 2010
Els sindicats Comissions Obreres i Confederació General de Treballadors han convocat una jornada de vaga a nivell estatal de 24 hores per avui divendres 25 de juny. Aquesta aturada laboral afecta als serveis de Rodalies, AVE i Media i Llarga Distància.

Amb motiu de la convocatòria, la Generalitat i Renfe han fixat serveis mínims essencials per a totes les línies. A Rodalies, els serveis essencials varien en funció del seu horari. En els períodes de major demanda, és a dir, entre les 6 h i les 9.30h i entre les 17 h i les 20.30h seran del 66%. Durant la resta de la jornada serà del 33%.

- Busca els trens afectats de Rodalies, des del web de la Generalitat
- Busca els trens afectats per la vaga, des de Renfe

----------------------
NOTA DE PREMSA
RENFE

Els viatgers afectats podran canviar o retornar el seu bitllet

Renfe garanteix la mobilitat dels viatgers en la jornada de vaga convocada pel 25 de juny 


•    Durant l’aturada laboral de 24 hores s’estableixen serveis mínims per tal de garantir la mobilitat dels viatgers de Rodalies, Alta Velocitat, Media i Llarga Distància

•    Tota la informació està disponible a www.renfe.com  i al telèfon 902 320 320
•    Per a informació específica del servei de Rodalies de Catalunya, els viatgers compten amb el web rodalies.gencat.cat i el telèfon 902 41 00 41

Barcelona, 23 de juny de 2010 (Renfe)

Els sindicats Comissions Obreres i Confederació General de Treballadors, han convocat una jornada de vaga a nivell estatal de 24 hores pel proper divendres 25 de juny, aquesta aturada laboral afecta als serveis de Rodalies, AVE i Media i Llarga Distància.

Els serveis mínims decretats pel Ministerio de Fomento i la Generalitat de Catalunya garanteixen la mobilitat dels viatgers en tots els serveis que presta Renfe.

Serveis Essencials

Amb motiu d’aquesta convocatòria que afecta la mobilitat habitual dels viatgers, la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han fixat serveis mínims essencials pels trens de Rodalies, Media Distància i AVE-Llarga Distància.

Els serveis essencials per als trens de Rodalies de Catalunya a Barcelona varien en funció del seu horari. En els períodes de major demanda, és a dir, entre les 06.00 i les 09.30 hores i entre les 17.00 i les 20.30 hores seran del 66%. Durant la resta de la jornada serà del 33%.

La mobilitat dels viatgers de Media Distancia Convencional es garantirà amb el 65% de serveis i pel que fa els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’oferirà una mitja del 72% dels serveis.

Tota la informació està disponible a www.renfe.com i al telèfon 902 320 320. A més, la informació del servei de Rodalies de Catalunya es pot consultar també a rodalies.gencat.cat i al telèfon 902 41 00 41. Els viatgers afectats per aquesta vaga poden canviar el seu bitllet per un altre tren o retornar-lo.

Els sindicats CCOO i CGT han convocat aquesta vaga per la seva disconformitat amb l’acord per al desenvolupament professional, signat per Renfe i el Comitè General d’Empresa, un acord amb caràcter de conveni col•lectiu. Al Comitè General d’Empresa, format per 13 representants sindicals, CGT compta amb 1 sol representant i CCOO amb 4.

CCOO i CGT han convocat en Renfe més de 50 jornades de vaga als últims 180 dies. Les que finalment es desconvocaren vàrem generar  costos superiors als 700.000 euros per a jornada. Les realitzades, 11 amb de demà, han generat costos superiors a 1.000.000 d’euros.