Caixa Girona dirà «adéu» la propera tardor

El consell d'administració de l'entitat absorbida ha donat el llum verd definitiu aquest dilluns

Redacció GIRONA
22 de juny del 2010
Caixa Girona de Ripoll
Caixa Girona de Ripoll | Arnau Urgell
Caixa Girona desapareixerà a la tardor. Foto: Arnau Urgell

L'absorció de Caixa Girona per part de la Caixa serà efectiva aquesta tardor, segons preveu el projecte que regirà tot el procés. El consell d'administració de l'entitat gironina ha donat aquest dilluns per unanimitat llum verd definitiu al document, que preveu que els tràmits de l'operació s'allarguin fins al pròxim setembre. El vistiplau definitiu del consell de Caixa Girona comporta que, a partir d'ara, es creï un comitè que coordinarà tot el procés. Aquest nou organisme, format a parts iguals per membres de les dues entitats, s'encarregarà de racionalitzar la xarxa d'oficines i fer els ajustos de plantilla necessaris (que es portaran a terme a través de prejubilacions i recol·locacions).

No hi ha hagut sorpreses i aquest cop, a diferència de la integració fallida amb Unnim, el consell d'administració de Caixa Girona ha ratificat el projecte de fusió per absorció amb la Caixa. Tots els consellers de l'entitat gironina hi ha votat a favor sense excepcions. Al costat del document del projecte també s'ha avalat l'informe dels administradors.

Aquests dos documents estableixen els eixos pels quals es portarà a terme tot el procés d'absorció, que es farà sense demanar ajudes al FROB. Després del vistiplau definitiu delcConsell d'administració, s'engega ara tot un procés perquè Caixa Girona i la Caixa es converteixin en un sol grup, cosa que es preveu fer efectiva a principis de novembre.

A partir d'ara, es crearà un comitè de coordinació -format a parts iguals per les dues entitats- que s'encarregarà de gestionar tota l'absorció. Entre d'altres, estudiarà les passes que s'han de fer per "racionalitzar" la xarxa d'oficines i la plantilla. Actualment, Caixa Girona compta amb més de 1.100 treballadors. Cal recordar que al Ripollès ambdues entitats tenen xarxes calcades , amb set oficines en els mateixos sis municipis.

130 prejubilacions
Poques informacions han transcendit de l'ajustament que, inevitablement, s'haurà de fer a la plantilla de Caixa Girona. Se sap, però, que el procés d'absorció comportarà 130 prejubilacions de treballadors majors de 55 anys.

Els sindicats ja han deixat clar que, a l'hora d'asseure's a negociar, partiran de les mateixes condicions establertes per a la fusió fallida amb Unnim. En aquell cas, l'acord recollia que els treballadors que es prejubilessin percebrien el 80% del salari fix brut.

Dels pocs detalls que s'han sabut de la reunió del consell, hi ha el fet que no s'han concretat les recol·locacions que s'hauran de portar a terme. Aquest extrem es posarà sobre la taula quan la mesa laboral que haurà de debatre el procés es reuneixi, per primera vegada, a partir de juliol. Tot i això, Caixa Girona ha assegurat en un comunicat que els ajustaments de plantilla es faran "seguint mesures no traumàtiques".

L'entitat gironina també ressalta que, d'acord amb les directrius signades avui, la integració es farà sota "criteris d'eficiència, optimització i atenció al client, amb l'especialització d'oficines i la creació de nous serveis". A la reunió d'aquest dilluns del consell d'administració, tampoc s'han posat sobre la taula els ajustos que caldrà fer a la xarxa d'oficines ni el rètol que lluiran les sucursals.

Consell assessor territorial

El calendari d'accions preveu també que el consell assessor territorial de Girona sigui efectiu a partir de la data de culminació del procés. Aquest nou òrgan ostentarà funcions de representació institucional, així com de seguiment de l'activitat financera i de l'obra social.

Segons els terminis que es fixen les dues entitats, a partir de la segona quinzena de setembre serà quan es convocaran les assemblees generals extraordinàries que hauran d'avalar l'absorció. Aquesta serà la darrera passa abans que la integració de Caixa Girona i la Caixa en un sol grup sigui una realitat.