Planiol, Garrotxí de l'Any

Joan Guirado
18 de juny del 2010
Planiol, rebent el premi de mans de Joan Espona.
Planiol, rebent el premi de mans de Joan Espona. | Joan Guirado
Els assistents, asseguts a taula. Foto: Joan Guirado

L'empresa de Beuda LC Papers 1881 SL -com a millor iniciativa empresarial-, ha estat la primera premiada en el decurs de la Nit del Garrotxí de l'Any, que organitzada pel Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot, pretén reconèixer "els millors d'entre tots nosaltres". L'acte ha començat a dos quarts de nou, amb un aperitiu, i a falta de set minuts per les deu, ha començat l'entrega de guardons, amb aquest primer reconeixement. Ha estat el president de Borsa de Barcelona Joan Hortalà, qui ha donat el veredicte. L'any 2009, l'empresa va adoptar una sèrie d'eines que ha millorat la sostenibilitat. El premi, entregat pel president de la Cambra de Comerç de Girona Domènech Espadalé, l'ha recollit el gerent de l'empresa Joan Vila Simón, que ha destacat que "estem passant un mal moment totes les empreses".

El segon premi de la nit -la millor iniciativa social- ha recaigut a Càritas Garrotxa, una entitat social que a través de diferents àrees de treball, ajuda a persones necessitades. L'any 2009, fruit de la crisi econòmica, Càritas Garrotxa va incrementar els seus serveis ajudant a més garrotxins i garrotxines, creant nous serveis amb un seguiment individualitzat. El premi l'ha lliurat Jordi Nicolau, director general de la Caixa a Girona, al president de Càritas a la comarca Ramon Barnera, que ha explicat que "aquest reconeixement diu molt a favor de la societat civil" i considera "que ens obligarà a millorar més cada dia". Barnera ha agraït el premi, recordant que "hi ha focus de marginació i pobresa social" i agraeix a la societat "que es miri ella mateixa". El president de Càritas Garrotxa també ha dit que "l'any passat les persones autòctones que van recórrer als seus serveis va augmentar un 50%". Del programa de joves i de gent gran, Barnera ha explicat que tots són del país.

L'empresa santapauenca Vol de Coloms ha estat la tercera premiada en el decurs de la Nit del Garrotxí de l'Any, amb la millor iniciativa promocional. Vol de Coloms és una empresa familiar que des de fa molts anys, porta el nom de la comarca i el de diferents pobles ben amunt entre els núvols de casa nostra, mostrant la comarca a milers de visitants. El 2009, Vol de Coloms va crear una cistella que permet volar a persones amb mobilitat reduïda. Toni Colom, soci de l'empresa, ha agraït que "és un premi que hem de compartir amb aquesta gran comarca".

El premi a la Trajectòria Personal ha estat atorgat a Pere Alzamora, empresari del món de les arts gràfiques, que amb 19 anys, a causa de la mort del seu pare, es va posar al front de l'empresa Alzamora, actualment instal·lada a Begudà. Alzamora va néixer a Olot l'any 1932. El guardonat ha dit que "he intentat tota la vida tirar endavant l'empresa el millor possible, i que la gent que hi treballava visqués bé". Alzamora, sorprès pel premi, ha agraït al CIT i a la comarca aquest guardó.

Planiol, rebent el premi de mans de Joan Espona.
El premi més esperat, ha estat l'últim en entregar-se. Finalment, sortint de dubtes, el coreògraf del Club Patinatge Artístic Olot, Ricard Planiol, s'ha imposat a Marcel Coderch, Gaspar Hernández i Fina Puigdevall. Nascut a Santa Coloma de Farners (La Selva), Planiol ha estat el responsable de la gran majoria d'èxits aconseguits pel club olotí. El passat 2009, a Freiburg (Alemanya) va aconseguir un nou mundial amb Seducció, amb una de les puntuacions més elevades de la història del patinatge en grups de xou. El cinquè Garrotxí de l'Any ha afirmat que "em sento selvatà de naixement, però garrotxí de cor". Planiol ha agraït a tots els que li van fer confiança per ser entrenador del CPA Olot, i a les patinadores -una vintena de les quals l'han acompanyat aquest vespre-.

El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha agraït al CIT l'organització d'aquest acte. El màxim responsable de l'ens comarcal considera que "aquests premis es fixen en petits detalls, que fins ara passaven desapercebuts". Durant el seu discurs, Espona ha felicitat a tots els premiats.
"És un orgull com a president del Consell Comarcal de la Garrotxa poder compartir aquesta nit" ha conclòs Espona.
Arxivat a