Presentat a Olot el documental 'No és un joc'

Redacció
17 de juny del 2010
Un moment de la presentació del documental. Foto: CCOO
La Unió Comarcal de la Garrotxa de Comissions Obreres va presentar ahir, a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Garrotxa d’Olot, el documental No és un joc , sobre les condicions de vida i de treball dels nens i de les nenes de Llatinoamèrica.
 
L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Lluís Sacrest, i del secretari general de la Unió Comarcal de la Garrotxa, Francesc López. Els dos van denunciar l’explotació que pateixen milions d’infants treballadors i les seves famílies, i que en una globalització com l’actual la gent del Primer Món pot viure en unes certes condicions de benestar a causa del ritme i de les condicions de vida i de treball de la gent del Tercer Món.
 
L’autor del documental, Antonio Rosa, va ressaltar que calen eines com aquestes per visualitzar i denunciar situacions d’explotació que, malauradament, no acostumen a sortir a la llum i que s’obvien injustament.
 
El documental No és un jocnarra, a través de la veu dels seus protagonistes      –els nens i les nenes–, com és la seva vida quotidiana i la dels seus familiars per mitjà de diversos sectors de treball: la mineria, els abocadors, les coeteries, etc. Així mateix, al primer pis del Museu Comarcal de la Garrotxa (carrer Hospici, 8) es pot veure l’exposició paral·lela al documental des d’ahir mateix fins al 18 de juliol.

Arxivat a