Un regidor d'Olot demanda l'Ajuntament

Joaquim del Trincheria, del PP, sol·licita juntament amb altres olotins la potestat de decidir sobre la Plaça de Braus, de la que en son propietari

Joan Guirado
16 de juny del 2010
576_1261341139DSC02309
576_1261341139DSC02309 | Joan Guirado
La plaça, queda 'tapada' per l'arxiu.
L'afer dels toros a Olot és un tema que fa anys que cueja i que, després de la demanda interposada fa uns dies per propietaris de la plaça contra l'Ajuntament, en continuarà portant. Entre els demandants hi ha el regidor del Partit Popular a Olot, Joaquim de Trincheria, que ja havia advertit en diverses ocasions al ple de que ell i altres propietaris de la plaça posarien aquesta demanda contra el consistori. Avui, Trincheria ha confirmat a LaGarrotxa.infoque aquesta demanda ja està interposada. Gran defensor de la tauromàquia, el regidor popular ha explicat que, el que demanen és "el ple domini de decidir en el que és nostre". Des de l'Ajuntament han reiterat en diverses ocasions, també, que la plaça és de titularitat municipal.
Tot i que és només un dels demandants, sobta la posició de Trincheria -que semblava que no passaria de l'amenaça-, ja que sempre ha defensat aferrissadament els interessos de la ciutat.

LA PLAÇA SOBRE L'ARXIU
No fa gaires dies que diferents grups municipals alertaven també del deteriorament que patirà la plaça olotina, una de les més antigues d'Espanya, si no s'hi actua en breu. Actualment està en mol mal estat, motiu pel qual no s'hi fan espectacles, mes enllà del correbou per Festes del Tura. A més, la construcció de l'arxiu està fent que la plaça -un dels símbols de la ciutat a nivell arquitectònic- perdi importància. Alguns grups a l'Ajuntament optarien per reformar-la i, fins i tot cobrir-la, per poder-la destinar a diversos usos.
Arxivat a