Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà, junts per dinamitzar Itinerànnia

Joan Guirado
15 de juny del 2010
Un moment de la roda de premsa posterior a la signatura al Consell Comarcal de la Garrotxa.
Un moment de la roda de premsa posterior a la signatura al Consell Comarcal de la Garrotxa.
Un moment de la roda de premsa posterior a la signatura, al Consell Comarcal de la Garrotxa.

Aquest dimarts s’ha signat al Consell Comarcal de la Garrotxa el conveni de cooperació per a la creació del Consell Dinamitzador d’Itinerànnia. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consol Cantenys, han rubricat l’acord amb el que es constitueix aquest òrgan, encarregat de vetllar pel bon funcionament, desenvolupament i continuïtat de la xarxa de senders que uneix les tres comarques.

El Consell Dinamitzador d’Itinerànnia està format pels Consells Comarcals de les tres comarques i per les tres entitats impulsores del projecte (Consorci Ripollès Desenvolupament, Turisme Garrotxa i Alt Empordà Turisme) i constarà de tres comissions especials de treball.

En aquest sentit, hi haurà la comissió política, integrada pels presidents dels consells comarcals i dels ens dedicats a la gestió del turisme de cada comarca. Aquesta comissió té com a objectiu vetllar per assegurar el manteniment dels camins de la xarxa i la reposició de la senyalització entre d'altres.
La comissió executiva impulsarà totes les accions encaminades al bon funcionament de la xarxa, i estarà integrada pels gerents dels consells comarcals i els gerents de les entitats de turisme públiques, a més d'Adriana Ramon d'Itinerànnia.
La darrera de les comissions és la taula de concertació amb entitats de conservació de la natura i grups excursionistes, on hi haurà entitats representatives d'aquest sector de tots els territoris.

Les prioritats d'aquest consell dinamitzador són el posicionament d'aquests territoris com a destinació de senders diferenciada, garantir el desenvolupament territorial i desestacionalitzar la demanda.