Signen un conveni per posar en marxa el SIAD a la Garrotxa

Redacció
09 de juny del 2010
Joan Espona i Marta Selva signant el conveni.
Joan Espona i Marta Selva signant el conveni. | Anna Diago
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, han signat l’acord de col·laboració per posar en funcionament el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Garrotxa.
L’acord, que es formalitza a través d’un contracte programa, suposa una inversió de 15.333€.
 
Els SIAD ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb  la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També incrementen l’eficàcia en la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista. L’objectiu de l’ICD, òrgan adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, amb la signatura dels contractes programa és enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació i/o creació d’espais de referència que atenguin les seves demandes. El nou marc de col·laboració i coordinació respon a criteris d’equilibri territorial i universalitza l’accés a aquests serveis. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha destacat “la posada en marxa d’un nou servei pel qual ha treballat des del primer moment la consellera Llum Adell”. De la seva banda, la consellera Llum Adell ha remarcat la necessitat d’aquest servei que “recollirà les inquietuds i les consultes de les dones del nostre territori i que derivarà cap als serveis i professionals que puguin donar resposta a cada qüestió”. En aquest mateix sentit també s’ha pronunciat la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, que ha assegurat que, amb el de la Garrotxa, ja s’han signat convenis per a la creació de Serveis d’Informació i Atenció a la Dona amb tots els Consells Comarcals gironins.  
 
L’Institut Català de les Dones té previst invertir enguany 337.333€ per desenvolupar els Serveis  d’Informació i Atenció a les Dones de les comarques de Girona i millorar l’atenció a les dones a través d’aquests centres. L’ICD va signar l’any passat acords per reforçar el funcionament de 82 d’aquests serveis en el territori de Catalunya per millorar i apropar l’atenció a les dones. Enguany té previst signar-ne 20 més, entre els quals es troben el del Consell Comarcal de la Garrotxa i el de Sant Feliu de Guíxols.
 
A les comarques de Girona l’ICD té contractes programa per reforçar l’atenció a les dones a través dels SIAD amb els consells comarcals del Ripollès, Gironès (Ajuntament de Salt), Pla de l’Estany, Baix Empordà, la Selva, i l’Alt Empordà, i els ajuntaments de Girona, Palafrugell, Olot, Lloret de Mar i Figueres.
 
Els nous serveis suposaran el desplegament del 100% de la Xarxa de SIADs prevista en la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.  
 
L’ICD assessora i dóna suport econòmic als projectes dcrear una convocatòria de subvencions específica.