El tresorer de l'AMPA de l'escola de Besalú desfalca 30.000 euros

Ha admès els fets, i s'ha compromès a tornar els diners a l'associació a canvi de no ser denunciat a la justícia

Redacció
01 de juny del 2010
El tresorer de l'AMPA de l'escola Salvador Vilarrasa de Besalú ha fet un desfalc de 30.000 euros a la caixa. Alguns pares d'alumnes de l'escola van explicar que feia temps que veien moviments sospitosos i que tenien indicis que indicaven que els números no quadraven. Arran de les sospites van demanar explicacions al tresorer, Salvador Buch, que, en veure's acorralat, va admetre que s'havia embutxacat petites quantitats de diners i que, amb el pas del temps, el deute havia anat pujant fins arribar a fer un forat de 30.000 euros a la caixa.
El tresorer feia quatre anys que es dedicava a portar els números de l'AMPA i hauria aprofitat aquesta situació per quedar-se amb els diners.
Els números no surten a l'AMPA del CEIP Salvador Vilarrasa de Besalú. Feia temps que alguns pares estaven atents perquè veien moviments sospitosos i els comptes no quadraven. Per això, van demanar al que ha estat el tresorer de l'AMPA durant quatre anys, Salvador Buch, que expliqués en quina situació econòmica estaven i justifiqués les factures i les despeses. Segons van explicar alguns pares, en aquest moment el tresorer es va veure enxampat i va admetre que s'havia anat quedant amb quantitats de diners de la caixa i que, amb el temps, havia fet un desfalc de 30.000 euros. La confessió va fer sonar l'alarma entre l'AMPA, que va decidir convocar una assemblea general extraordinària per fer saber a tots els pares i mares que hi ha un forat als comptes.
L'assemblea es va fer dijous i l'únic punt de l'ordre del dia va girar entorn als comptes de l'AMPA i a les "irregularitats" que Salvador Buch va admetre.

Una auditoria
De moment l'AMPA ha descartat portar Buch als tribunals i han optat per arribar a un acord, segons el qual el tresorer es compromet a tornar tot el que s'ha endut de forma fraudulenta. Així, Buch té un termini de temps per pagar els 30.000 euros que s'ha embutxacat.
Tot i que el tresorer ha admès els fets, l'AMPA ha encarregat una auditoria per comprovar que no faltin més diners i esbrinar des de quan han anat faltant diners a la caixa i quina és la situació econòmica de l'associació. A més, els pares dels alumnes no descarten presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra si Buch incompleix la seva paraula i no torna els diners que ha reconegut que es va quedar.