El barri de Sant Miquel d'Olot celebra la festa de primavera

per Joan Guirado , 27 de maig de 2010 a les 07:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El gegant de Sant Miquel, durant el Ball-Pla del 2009. Foto: Joan Guirado
El barri de Sant Miquel d'Olot està de festa aquest proper cap de setmana, amb la celebració de la festa de primavera. Els actes comencen demà divendres a les nou del vespre amb la tradicional engegada de coets per anunciar la festa. A les deu, al casal social del barri, representació de l'obra de teatre Jo seré el teu gendre, de la companyia Sal i Pebre. L'entrada és de sis euros a taquilla.

Dissabte, a les deu al casal, primer concurs de dibuix flower power, concurs de saltar a corda, taller de flors per confeccionar el ram de la gegantessa, elaboració de mandalas i exposició "Així és el meu barri". De deu a dotze també es podrà participar a la jornada de portes obertes a l'esplai Larai, al carrer Rei Martí l'Humà, 7.
A les tres de la tarda concurs de botifarra, i de dos quarts de cinc a les vuit a les Mates, jocs de descoberta a traves de les flors per a la mainada, i plantació d'herbes aromàtiques i remeieres. Seguidament hi haurà berenar per tothom. A les set, música i danses tradicionals amb Set de Folck. A les onze, al casal, actuació de Pere de les Cabres, i acte seguit, música fins a altes hores amb el dj. PD Rubió.


Diumenge els actes començaran a les 10.15, amb una missa al casal. A les onze es començaran a rebre les flors participant a la 29ª diada de la flor. A la mateixa hora inici de la cercavila de la faràndula pels carrers del barri, acompanyats de la Principal de Cassà. A les dotze, al casal, partides ràpides d'escacs i a dos quarts d'una ball dels gegants, gat i el gegant del nucli antic, a la plaça. Seguidament hi haurà sardanes. A les quatre, lligueta de futbol jove, i a les sis bateig i presentació dels timbalers del barri, que faran una batucada amb l'acompanyament de diverses bandes de la ciutat. A les set, el ball dels gegants i el gat tancaran la festa.


L'APUNT
"Així és el meu barri"

Joan Guirado.
Cap de Redacció.

M'agafo al títol de l'exposició que es podrà visitar diumenge, i aprofitant la festa petita, per fer una breu reflexió sobre aquest barri que, des de fa 17 anys, també és el meu barri.
Lluny de la imatge que es vol vendre d'ell, o alguns intenten inculcar, el de Sant Miquel és un dels barris culturalment més vius de la ciutat. I no només perquè hi hagi gent amb empenta i disposats a dedicar part del seu temps a fer activitats pel barri, sinó perquè la gran barreja de cultures dels veïns fa que cadascú es pugui enriquir una mica més amb els coneixements del seu company d'escala, o la família de la casa del costat.
Tradicionalment ha estat un dels barris més grans de la ciutat, de fet, el més gran. Com he dit anteriorment, en aquests moments l'índex de nouvinguts és elevat si ho mirem per nom, costums o color de la pell. No obstant, són persones que d'una o altra manera, no tots però sí molts d'ells, s'han anat integrant al barri i fent-se partícips del que s'hi fa. Cert és que, potser, s'hi podrien implicar una mica més, però també és palpable que molts dels que fa anys que residim i, per tant, utilitzem els espais i el que s'organitza el barri, ens podriem implicar una mica més i recuperar aquelles relacions de veïnatge i coneixènça de només fa deu o dotze anys enrere.
Sigui el que sigui, els que hem estat o estem fora de casa per motius professionals, tenim aquella necessitat de tornar a aquest petit racó de món i gaudir de les moltes coses que tenim a un barri amb fesomia de poble. I si d'alguna cosa en podem estar molt orgullosos, ja des de dècades enrere, és de les festes.

 

Participació