El Consell Comarcal aprova la concessió de monitors escolars

Redacció
24 de maig del 2010
Una imatge del darrer plenari del Consell Comarcal.
Una imatge del darrer plenari del Consell Comarcal. | Anna Diago
Una imatge del darrer plenari del Consell Comarcal. Foto: Anna Diago
El Consell Comarcal, va aprovar en el darrer ple les contractacions del servei de monitors escolars i de transport escolar. El president, Joan Espona, va puntualitzar que fins ara el monitoratge s'ha fet a través de la mateixa empresa concessionària del transport escolar. Espona va explicar que el nou mètode de contractació es farà en base a una proposta de l'Àrea de Joventut Educació i Noves Tecnologies de l'ens.
El president va apuntar que la intenció del Consell és millorar la professionalització dels monitors. "no vol dir que fins ara la feina s'hagi fet malament, però ens cenyim al que es fa en altres punts de Catalunya i al consell dels tècnics", va dir. La contractació és per al curs 2010-2011 però és ampliable a 4 anys més. Els acords van comptar amb el suport de la resta de grups, excepte en el punt del monitoratge, al qual Alternativa per la Garrotxa es va abstenir.
El conseller Miquel Macias va argumentar l'abstenció per considerar que la metodologia de treball dels monitors pot ser útil per atendre necessitats socials. "Quan hi ha situacions d'atur juvenil o de majors de 50 anys, l'acompanyament d'escolars permet afrontar situacions difícils", va dir. Miquel Macias va posar com a exemple famílies amb tots els seus membres a l'atur i sense prestacions.
Així, Macias va proposar una contractació directa segons criteris socials a través del Consell Comarcal. El conseller ecosocialista va opinar que els marges de benefici de les empreses concessionàries suposen una major precarització el treball.