El PNZVG inclòs en una guia d'ecoturisme d'Espanya

El parc garrotxí va ser el capdavanter en la Carta Europea del Turisme Sostenible

Joan Guirado
19 de maig del 2010
La guia “Ecoturismo en España. Guía de destinos sostenibles. Espacios naturales y empresas acreditados con la Carta Europea de Turismo Sostenible”  inclou el Parc Natural de la Zona Volcància de la Garrotxa com una de les destinacions a espais protegits.
 
Aquesta publicació està editada per Turespaña i en les seves 156 pàgines inclou set apartats dedicats als set primers parcs que es van acreditar a l’Estat espanyol amb la Carta Europea del Turisme Sostenible. En cada apartat es pot trobar una descripció dels valors naturals de cadascun dels espais protegits i a continuació hi ha una pàgina per a cada establiment turístic acreditat amb la carta.
 
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és un dels parcs inclosos en aquesta publicació, com a capdavanter en la Carta Europea, acreditació que va obtenir per primer cop l’any 2001, i va ser el primer parc de l’Estat en aconseguir-la. Això l’ha convertit en una referència per a tots els parcs de l’Estat pel que fa al seu treball amb les empreses turístiques dins del marc de la Carta Europea. Fruit d’aquest treball és també l’interès que les empreses de la Garrotxa han mostrat per obtenir aquesta acreditació. En aquesta primera edició, hi figuren un total de 14 empreses de la Garrotxa, les primeres que es van acreditar de les 19 que actualment han obtingut aquesta distinció.
 
Les empreses acreditades estableixen mitjançant la Carta Europea una relació de cooperació i confiança mútua amb el parc i es poden beneficiar de promocions tan interessants com la que avui s’ha presentat, d’un abast i una qualitat que seria impossible altrament.
 
L’acte de presentació ha anat a càrrec del subdirector general de Desenvolupament i Sostenibilitat Turísitica de Turespaña, Gonzalo Ceballos, la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta.
 
Editada en castellà i anglès, aquesta guia s’ha distribuït a la xarxa d’oficines de turisme de Turespaña a Europa i es pot trobar també en versió electrònica als enllaços següents: