Presenten Reagrupament a Tortellà

TORTELLÀ
17 de maig del 2010
Un moment de la presentació de Reagrupament a Tortellà.
Un moment de la presentació de Reagrupament a Tortellà. | LaGarrotxa.info
Dissabte a la tarda es va fer la presentació pública de Reagrupament a Tortellà, amb les intervencions de Magda Ripoll, empresària del sector turístic i de Joan Sarquella, regidor de Noves Tecnologies de l’ajuntament de Besalú. Els dos ponents són membres de la Junta Comarcal a la Garrotxa de Reagrupament.
 
Magda Ripoll va obrir la seva intervenció citant l’entrevista a La Vanguardia publicada el 2006 en la qual Joan Carretero descrivia a Zapatero com “un demagog espanyol”. “L’actualitat d’aquests dies dóna com a encertada la definició que va costar el cessament de l’aleshores conseller de Governació en una mostra de supeditació del govern de Catalunya a l’espanyol”, afirma Ripoll.
Després d’enumerar un llistat de greuges que els catalans sofrim, Magda Ripoll va concloure afirmant que la finalitat de Reagrupament és “obtenir amb raó, i per la raó, la independència de Catalunya i la regeneració democràtica”.
En un emotiva intervenció, Joan Sarquella va explicar que ell ha arribat a Reagrupament “per cansament, fart de sentir-se humiliat per la situació de Catalunya respecte Espanya”. Va reclamar la necessitat “de recuperar l’orgull de voler ser el que encara no som: un estat lliure dins de la Unió Europea”.
Sarquella va afirmar que calia que els polítics tornessin a tenir ganes de regenerar la manera de fer, de ser net i transparent.
 
Va cloure l’acte Salvador Moreno, coordinador comarcal de Reagrupament a la Garrotxa, exposant els eixos ideològics de l’associació.

Un moment de la presentació de Reagrupament a Tortellà. Foto: LaGarrotxa.info