Inauguren a Maià de Montcal la urbanització d'una plaça i la millora dels accessos del cementiri

per Redacció , 17 de maig de 2010 a les 00:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les autoritats oficiant l'acte d'inauguració. Foto: Anna Diago

Maià de Montcal ha inaugurat aquest diumenge la urbanització de les places del veïnat de la Cellera i la millora dels accessos al cementiri. L’alcalde de Maià, Josep Maria Alsina, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, el diputat de la Diputació de Girona, Miquel Palomeras, i el delegat del Govern, Jordi Martinoy, han inaugurat els treballs de millora d’aquest sector del municipi, que s’han acabat aquest mateix mes de maig.
 
Aquestes places es troben situades a la part més alt de Maià de Montcal, dins el nucli històric de la Cellera i formen part del conjunt d’espais entre Església de Sant Vicenç i el cementiri. Les obres han consistit en la millora del sanejament a través d’un nou col·lector i una nova canonada d’aigua potable, en el soterrament de línies de telefonia i baixa tensió i en la pavimentació. A mes, s’ha instal·lat un nou mobiliari urbà i s’ha enjardinat l’entorn. “Avui és un dia molt important per Maià de Montcal perquè podem inaugurar una actuació destacada per al nostre poble en un cap de setmana de festa” ha assegurat l’alcalde de Maià de Montcal, Josep Maria Alsina, durant l’acte d’inauguració que forma part de la Festa del Roser i de Sant Isidre. De la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha remarcat “la feina feta per totes les Administracions (Ajuntament, Consell, Diputació i Generalitat) implicades en aquest projecte en un moment en què els municipis tenen dificultats a l’hora de tirar endavant noves actuacions” . En aquest sentit també s’ha pronunciat el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy que ha assegurat que “és gràcies a la suma d’esforços de les diferents Administracions que avui inaugurem una obra plenament integrada amb aquest entorn privilegiat” que, segons representant de la Diputació de Girona i alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, “tant hauria agradat a Ernest Lluch”.
 
Les obres d’urbanització de les places del veïnat de la Cellera i la millora dels accessos al cementiri de Maià de Montcal han tingut un cost de 328.860 euros, que han estat finançats en 172.919 euros pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i 90.000 euros del mateix Pla per part de la Diputació de Girona. El Consell Comarcal de la Garrotxa s’ha fet càrrec de la redacció del projecte, que ha finalitzat aquest mes de maig.

 

Participació