Inauguren la nova depuradora que ha de donar servei a la Vall del Llierca

per Joan Guirado , 12 de maig de 2010 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Manuel Hernández, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, juntament amb els alcaldes de Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Montagut i Oix i Tortellà, han inaugurat avui la nova depuradora del Llierca i la corresponent xarxa de col·lectors, que permetran millorar el sanejament de tres municipis de la comarca: Sant Jaume de Llierca, Argelaguer i Montagut i Oix.
 

S’han invertit prop de 3,5 milions d'euros en els treballs, que han consistit en la construcció d'una depuradora amb capacitat per tractar 1.600 m3/dia (equivalent a una població de 6.400 habitants), més de 4 quilòmetres de nova xarxa de col·lectors i tres estacions de bombament. A més, la depuradora s’ha construït en una zona estratègica que farà possible connectar-la amb el municipi de Tortellà i millorar així el sanejament d'aquesta localitat garrotxina.
 

L’aigua que arriba a la depuradora, un cop tractada i sanejada, es retorna al riu Fluvià, fent possible una reutilització indirecta aigües avall i contribuint a mantenir el cabal ecològic d’aquest riu. Cal tenir en compte que el fang resultant de tot el procés de depuració es tracta a la planta de compostatge de la Garrotxa i posteriorment s’utilitza per a usos agrícoles.
 

Tot el sistema del Llierca, tant les estacions d’impulsió com la depuradora, s’ha integrat en el sistema de telegestió dels sistemes de sanejament de la Garrotxa que el Consell Comarcal té implantat i centralitzat a la depuradora d’Olot. Aquest sistema permet gestionar els sistemes de manera adequada per així augmentar la seguretat de tractament. Per fer possible això s’envien les dades a temps real de totes les variables del sistema i equips, optimitzant la presa de decisions i detectant a temps real les incidències del sistema.
 
Aquesta actuació s’emmarca en un conveni signat fa sis anys entre l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consell Comarcal de la Garrotxa per al desenvolupament de les actuacions contingudes de sanejament en el programa PSARU 2005 per a la comarca de la Garrotxa.

EL FLUVIÀ, AMB BONA SALUT

Hernández ha destacat que la conca del riu Fluvià és una de les que està en millor estat de Catalunya. En aquest sentit, el director de l'ACA ha elogiat el treball que es fa des de la Garrotxa, i alerta en no abaixar la guàrdia.

Els alcaldes de Tortellà i Sant Jaume de Llierca, amb el president del Consell durant la inauguració. Foto: Joan Guirado

 

Participació