Entren en vigor les normes de planejament de 104 municipis catalans

D'aquests pobles, alguns són de la Garrotxa

Joan Guirado
13 de maig del 2010
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat l'entrada en vigor de les Normes de planejament de 104 municipis de diverses comarques de Catalunya, entre elles la Garrotxa. Aquests municipis no comptaven, fins ara, amb cap mena d'ordenació urbanística general.

Aquestes Normes permeten, al menys, delimitar el sòl urbà i el sòl no urbanitzable, contenen unes ordenances d'edificació bàsiques i plànols d'ordenació per a cada terme municipal. Igualment, preveuen reserves d'equipaments i d'espais lliures, delimiten polígons d'actuació urbanística i sectors de millora urbana. És a dir, constitueixen una eina de planejament bàsica per a un municipi mentre aquest tramita el seu Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).
En qualsevol cas, aquestes Normes de planejament són d'aplicació per un termini màxim de 4 anys, durant el qual els municipis afectats hauran d'haver aprovat el POUM o bé hauran d'haver tramitat les seves pròpies Normes de planejament pel procediment ordinari.