Xuclà demanarà que els soldats d'Espanya puguin estudiar a distància

Joan Guirado
11 de maig del 2010
Xuclà entregant un globus a una nena que s'ha acostat a la carpa.
Xuclà entregant un globus a una nena que s'ha acostat a la carpa. | Joan Guirado
El portaveu de Defensa del Grup Parlamentari Català al Congrés dels Diputats, l'olotí Jordi Xuclà, defensarà demà dimecres a la Comissió de Defensa una Proposició no de Llei de CiU que demana que els soldats espanyols destinats en missions a l’exterior tinguin la possibilitat d’estudiar i avaluar-se a través de les universitats a distància.
 
En l’actualitat, segons que explica el parlamentari de CiU, els soldats que es troben aquarterats en territori espanyol es poden seguir formant, ja sigui per millorar la seva situació professional civil o per ascendir en l’escala militar. Però quan aquests soldats són enviats a missions a l’exterior o a llargs períodes de maniobres han d’interrompre els seus estudis a distància, llastrant així la possibilitat de millorar la seva formació.
 
És en aquest sentit que el parlamentari de CiU cita com a exemple un servei que ja ofereix la UNED, similar al que requereixen els soldats a l’exterior. En concret, la UNED ofereix formació i avalua els ciutadans espanyols que compleixen condemna en presons estrangeres. Per a aquests ciutadans, la UNED té signat un Conveni amb la Secretaria d’Estat d’Educació i amb el Ministeri d’Afers Exteriors a fi que puguin ser admesos en la UNED i ser avaluats per professors que viatgen fins la presó en la que compleixen condemna.
 
“La situació dels soldats espanyols destinats en missió a l’exterior és injusta en comparació ja que, més enllà d’exposar les seves vides per defensar l’interès general i la pau fora de les fronteres de l’Estat espanyol, veuen minvades les seves possibilitats formatives; la qual cosa no passa amb ciutadans espanyols que compleixen condemna a l’estranger”, ha afirmat Jordi Xuclà.
 
Per resoldre aquesta situació, el Grup Parlamentari Català defensarà la següent Proposició no de Llei:
 
“El Congrés dels Diputats insta el Govern a establir els acords oportuns entre el Ministeri de Defensa, el Ministeri d’Educació, el Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació i les Universitats que ofereixen formació a distància per tal de permetre que els membres de les Forces Armades destinats en missions exteriors puguin continuar la seva formació acadèmica sota un Programa Universitari específic que incorpori l’orientació, la informació, la matriculació, el material didàctic, les tutories i el desplaçament dels professors per a la realització dels exàmens i les proves acadèmiques”.

Xuclà, en un acte polític a Sant Joan les Fonts durant la Festa Major d'enguany. Foto: Joan Guirado
Arxivat a