Obertes les inscripcions per les activitats d'estiu destinades als joves

Joan Guirado
12 de maig del 2010
Josep Berga i Joaquim Monturiol, amb tècnics de joventut presentant la guia.
Josep Berga i Joaquim Monturiol, amb tècnics de joventut presentant la guia. | Anna Diago
L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han presentat una nova edició de l’Activa l’Estiu. Per cinquè any consecutiu, s’ha editat aquesta guia d’activitats per a infants i joves de la comarca que recull els tallers, els casals, els campus i les colònies, entre moltes altres activitats, adreçades als nois i les noies de 0 a 18 anys de la Garrotxa.

Un total d’11 ajuntaments organitzen les activitats programades des de finals del mes de juny fins a principis de setembre. Aquestes ofertes s’afegeixen a les propostes impulsades des de la iniciativa privada. “Aquesta guia demostra que la Garrotxa és una de les comarques amb una oferta més àmplia i variada d’activitats d’estiu, organitzades en bona part des dels ajuntaments, perquè els nostres joves aprofitin les vacances” ha assegurat el vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga.

De totes les iniciatives programades, Berga ha destacat la bona acollida que estan tenint les brigades de voluntaris d’estiu “un projecte que, com aquesta guia, va  néixer l’any 2006 a 2 municipis i que va comptar amb 17 participants. L’any passat, 9 ajuntaments van oferir aquest projecte que va comptar amb 120 joves”. Les brigades de voluntaris d’estiu s’adrecen als nois i les noies de 14 a 15 anys que no tenen edat per treballar i que, fins al moment, no disposaven d’una oferta lúdica, d’oci i cultural  pensada cada estiu per a ells. Per omplir aquest buit, diferents ajuntaments de la comarca, juntament amb els tècnics compartits del Consell Comarcal de la Garrotxa, van començar a perfilar aquesta opció que permet al jove pactar amb l’Ajuntament l’horari (normalment els matins del mes de juliol) i l’activitat a què dedicarà l’estiu entre  diferents serveis municipals com casals d’estiu, brigades municipals, llars d’infants, centres de gent gran, ràdio municipal.... A canvi, el municipi ofereix una compensació –mai pot ser una retribució econòmica- sinó una sortida pactada amb els participants de totes les brigades de voluntaris d’estiu de la Garrotxa.

En el cas d’Olot, aquest projecte es coneix amb el nom d’Acció Jove II i, aquest any, els joves realitzaran tasques de manteniment a diferents zones del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i va adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys. D’altra banda, i seguint amb l’experiència de col·laboració entre Olot, Osca i Tornefeuille, l’Estiu Riu  també ha preparat un treball de creació i experimentació durant l’estiu per als joves d’aquestes tres poblacions. El regidor de Joventut i Esports d’Olot, Joaquim Monturiol, ha explicat que el projecte Aimar-t consistirà en què “deu joves de cadascuna d’aquestes ciutats preparin un videoclip des del camp base que s’instal·larà a Santa Pau del 7 al 17 de juliol”.
L’Aventura’t (3 setmanes de casal mediambiental i 4 dies de ruta per la Garrotxa), els casals i esplais, el casal natura, el taller de faràndula o els campus de bàsquet, voleibol, hoquei o tennis taula són altres de les activitats que formaran part de l’Estiu Riu que, en total, i segons Joaquim Monturiol “comptarà amb un pressupost de 362.000 euros, suposarà la contractació de 90 de monitors i confiem tenir una participació similar als 1312 nens i nenes de l’estiu passat”.

Fa uns dies s’han obert les inscripcions per a les activitats de l’Estiu Riu d’Olot, que es tancaran el proper 20 de maig. Les sol·licituds només es poden fer a través d’ internet .
De totes maneres, les oficines de Joventut d’Olot estaran obertes per a qualsevol persona que necessiti ajuda a l’hora de fer aquest tràmit, de dilluns a divendres de 6 a 9 de la tarda i els dissabtes de 10 a 13h.
Els 8.000 exemplars de l’Activa l’Estiu ja s’han fet arribar als ajuntaments, escoles i instituts de la Garrotxa.

Josep Berga i Joaquim Monturiol, amb tècnics de joventut presentant la guia. Foto: Anna Diago