L’Orfeó porta a l’escenari el clàssic “La venganza de Don Mendo”

Redacció
30 d'abril del 2010
Una escena de l'obra, que es podrà veure a Olot aquest cap de setmana.
Una escena de l'obra, que es podrà veure a Olot aquest cap de setmana. | Orfeó Popular Olotí
Les companyies teatrals de l’Orfeó Popular Olotí estrenen aquest dissabte la representació del clàssic de Pedro Muñoz Seca (El Puerto de Santa María 1879, Paracuellos de Jarama, 1936), La Venganza de Don Mendo, la quarta obra teatral més representada a tot l’Estat espanyol. Per a aquesta ocasió, l’Orfeó ha comptat amb la direcció del famós i reconegut actor madrileny Jaime Blanch, afincat a Olot juntament amb la seva dona, la també reconeguda actriu Marta Puig, que va iniciar la seva carrera interpretativa a l’entitat olotina. Blanch dirigeix un total de 22 actors que interpreten sobre l’escenari els personatges de la famosa obra de Muñoz Seca. “Tot l’Orfeó s’hi ha implicat novament”, recorda Joan Martí, responsable d’activitats de l’entitat, que subratlla la col·laboració igualment important dels responsables de vestuari, llum i so. “Admiro els membres de l’Orfeó, que poden interpretar un paper dalt de l’escenari i després muntar i donar forma a l’escenografia de l’obra”, afegeix Blanch: “ha estat un plaer dirigir aquests actors. L’única diferència que hi ha entre aquests actors ‘amateurs’ i els actors professionals és que els professionals cobren per la feina feta”, ha conclós.
 
La Venganza de Don Mendo va ser escrita per Pedro Muñoz Seca a principis del segle XX com una parodia de les grandiloquents obres teatrals basades en l’edat mitjana. El guió recrea el regnat d’Alfonso VII, on el noble Don Mendo busca venjar-se de la seva estimada després d’haver estat traïcionat per ella. Muñoz Seca crea a partir d’aquesta obra un gènere propi anomenat “Astracán”, consistent en inserir diàlegs còmics en personatges arquetípics, escenaris rimbombants i històries aparentment serioses.
 
Les representacions de l’obra Don Mendo a l’Orfeó Popular Olotí tindran lloc els dies 8 i 9 de maig a les 7 de la tarda.
 
Una escena de l'obra, que es podrà veure a Olot aquest cap de setmana. Foto: Orfeó Popular Olotí
Arxivat a