1.800 quilòmetres per ser atracats

Un centenar de seguidors culés de la Garrotxa han viatjat a Milà per aire, mar i terra, per viure el partit d'anada de les semi-finals de la Lliga de Campions

JOAN GUIRADO | MILÀ (Itàlia)
21 d'abril del 2010
Un grup d'aficionats blaugranes, dins el tram milanès.
Un grup d'aficionats blaugranes, dins el tram milanès. | Joan Guirado
"El núvol negre ens ha dificultat anar a Milà. El groc de l'àrbitre la ronda, però res, ens traurà del cap el somni blanc d'aconseguir la quarta Champions al Bernabéu " , així em pronunciava servidor, aquest matí, després de tornar a terres catalanes a través del perfil al Facebook. I com aquesta opinió, moltes per part dels milers de seguidors del Barça que, ahir dimarts, van omplir la zona destinada a l'equip visitant de l'estadi Giuseppe Meazzade Milà.

Com tots els que ahir van tenyir de blau-grana la capital de la Llombardia, els aficionats garrotxins també se les van haver d'empescar per poder seguir en directe el partit, ja que no hi havia connexions amb avió des de feia dies. Alguns, els que han tingut més sort, havien marxat fa una setmana a fer turisme per Itàlia amb avió i, el vol de tornada programat per avui, ha pogut operar amb totalment normalitat. Aquests, ja són a Olot des de primera hora del matí. Altres, han escollit l'opció vaixell fins a Roma i, des d'allà, tren fins a Milà. A aquests, encara els queden unes deu hores per tornar a la Garrotxa. El que més han fet però, els blaugranes garrotxins ahir presents a Milà -un centenar-, ha estat realitzar el viatge entre Olot i Milà per carretera. Uns 1.800 quilòmetres i unes deu hores de trajecte.

Els que havien encarregat el viatge pel RACC -l'agència oficial del Club- van sortir dilluns al vespre de l'esplanada del Camp Nou en direcció San Siro, amb una caravana de set autocars. Després de catorze hores de viatge van arribar al voltant de les deu del matí a Milà, i van descarregar tot l'estrès de l'autobus cridant i passejant pels carrers. S'espera que, al voltant de les dues del migdia, tornin a Olot. D'altres van preferir llogar un minibus i sortir diumenge, en previsió i veient com estava el panorama. Després de tota la nit viatjant, dilluns van fer parada i fonda, fins aquest matí, a la ciutat de la moda. En les properes hores també està previst que arribin a la Garrotxa. Per últim, hi ha qui ha fet el trajecte entre les dues ciutats en cotxe. Entre els avantatges, comoditat i llibertat per dissenyar la ruta i una rebaixa, de quasi quatre hores, del que han trigat els que ho han fet amb autocar. Així, tampoc era gaire complicat trobar algun vehicle amb l'adhesiu d'Olot al maleter o amb la placa de la matricula d'un concessionari olotí. Aquests també han anat arribant al llarg del matí a la comarca.

Sigui quin sigui el mitjà de transport utilitzat, tots han coincidit amb el mateix. El viatge ha servit per viure d'aprop l'emoció d'un partit de lliga de campions i per veure, malauradament, un atracament in fragantia mans de l'àrbitre. No obstant, el centenar de garrotxins presents a Milà també estan convençuts que aquest viatge es repetirà, el 22 de març però amb una altra destinació: Madrid!


Un grup d'aficionats blaugranes de la Garrotxa, dins el tram milanès. Foto: Joan Guirado
Arxivat a