Els empresaris immigrants també noten la crisi econòmica

per Joan Guirado, 14 d'abril de 2010 a les 07:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant la presentació de la memòria d'immigració del 2009 a Olot un dels tècnics d'aquesta àrea, Xevi Casademont, va assegurar que la crisi econòmic també afecta als empresaris immigrants. Casademont va recordar que fa uns dos o tres anys "hi va haver un creixement molt important de comerços regentats per immigrants" però que darrerament, s'han anat tancant alguns basars, bars o restaurants.

Des de l'àrea d'Immigració de l'Ajuntament també s'està treballant amb informar als propietaris d'establiments de nouvinguts sobre la normativa comercial a Olot. En aquest sentit durant el 2009 es va crear la carpeta Tot Aquí, amb la informació bàsica sobre horaris o dies festius. En total, durant tot l'anuari de l'any passat, es van repartir 158 carpetes. S'ha constituït també un grup de treball amb tots els agents del comerç i s'han portat a terme diversos cursos de formació.

Un dels establiments oberts l'any passat a Olot i regentat per immigrants. Foto: Joan Guirado

 

Participació