Una exposició reuneix les llengües que es parlen a la Garrotxa

Redacció
14 d'abril del 2010
Fa uns dies es va inagurar a Can Trincheria l’exposició “Tu tens la paraula”. L’objectiu d’aquesta activitat és conscienciar sobre la diversitat lingüística i donar veu a totes les llengües que es parlen a la Garrotxa, i alhora fomentar la necessitat de fer del català la llengua comuna de l’espai públic.
 
Les persones que vagin a la sala d’exposicions de Can Trincheria es trobaran amb un pupitre característic al mig de la sala, amb unes fitxes blaves a sota. Només cal que n’agafin una i l’omplin amb una paraula; si no és en català, a la fitxa també hi ha espai per posar-hi la traducció i fer-hi constar a quina llengua pertany. El repte és arribar a les 1.000 paraules en les més de 80 llengües que hi ha a la Garrotxa.
 
Les persones que hi participin, entren en un sorteig de tres lots de llibres, cedits per l’Institut de Cultura d’Olot, que es farà el dia de Sant Jordi.
 
En la inauguració, la poetessa Gemma Arimany va llegir un poema, i després va enganxar la primera paraula, com a tret de sortida de l’exposició participativa. A continuació, hi van enganxar la seva paraula la consellera comarcal Llum Adell i els membres de dues parelles lingüístiques. S’hi podrà participar fins al 23 d’abril.
 
Un moment de la inauguració de l'exposició. Foto: LaGarrotxa.info
Arxivat a