El segon Memorial Santi Silvas del 9 al 13 de juny a Olot

per Joan Guirado , 7 d'abril de 2010 a les 15:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alguns dels responsables del Memorial, amb el cartell. Foto: Joan Guirado

Aquest dimecres al migdia s'ha presentat a Olot la segona edició del Memorial Santi Silvas de Tennis, una competició de nivell internacional comparable amb l'Open Compte de Godó que reunirà a Olot, entre el 9 i el 13 de juny, alguns dels noms del top ten del tennis amb cadira de roda mundial.

L'Open està organitzat per la Fundació Tommy Robredo, que per segon any es posa al capdavant d'aquest torneig per homenatjar al precursor d'aquestes competicions a Espanya. L'ITF2 que es celebrarà a Olot és el campionat de tennis més important per a discapacitats que se celebra a Espanya.

El segon Memorial té diverses novetats respecte la primera edició, entre el que hi destaca l'augment de la dotació econòmica en premis -es repartiran 15.000 euros- i l'ampliació del quadre femení, amb 14 jugadores.

El sorteig del torneig serà el 8 de juny a les cinc de la tarda i, des de l'endemà i fins el diumenge hi haurà la competició a les pistes del Club Natació Olot. Precisament, el president d'aquesta entitat Gaspar Senís ha destacat que "la base d'aquest torneig son dues persones molt importants per al nostre club".
Durant la presentació, a la que hi han assistit entre altres el delegat d'esports de la Generalitat Josep Saguer, el diputat d'esports de la Diputació Narcís Casassa, un representant de la Federació Catalana de Tennis i un de la Federació Catalana d'Esports per discapacitats entre altres, s'ha parlat de la importància de facilitar l'accés a l'esport a persones amb discapacitat a més de ressaltar el significat curatiu de l'esport. El president de la Catalana d'Esports per a discapacitats, considera també "important que persones de renom com en Tommy Robredo ens doni un copet a l'esquena" aquesta "és la millor tarja de presentació", ha afirmat Josep Giménez.

Tommy Robredo ha explicat també que un dels objectius que persegueix la Fundació és que "els nens i nenes de les escoles s'apropin a veure què fem". Per aquest motiu, s'han organitzat diverses activitats complementaries com xerrades, clínics, o visites de tennistes d'alt nivell internacional.

 

Participació