El Govern activa un pla de xoc per al sector agroalimentari

En marxa 25 mesures per donar suport al sector agrari, pesquer i a la indústria agroalimentària.

per Redacció , 7 d'abril de 2010 a les 08:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Govern ha aprovat un pla de xoc per al sector agroalimentari que té com a objectiu donar resposta a les principals necessitats del sector, tant agrari com pesquer, i a la indústria agroalimentària. En total, el pla té 25 mesures prioritàries, algunes de les quals s'han elaborat conjuntament amb el Ministeri del Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM).

El pla de xoc s'han elaborat després d'escoltar les propostes de les organitzacions professionals agràries i altres representants del sector, ja sigui a través de contactes bilaterals, de les taules sectorials o de foment i concertació.

El conjunt de les mesures del pla s'articulen d'acord amb vuit objectius: facilitar l'accés al circulant a les explotacions; suport a la indústria i a les cooperatives i millora de les condicions del avals; facilitar el cessament anticipat; fomentar la millora de les estructures agràries; impuls a la internacionalització; la reducció de costos directes i indirectes per les explotacions agràries; fomentar la transparència i la interrelació entre els diferents actors de la cadena agroalimentària i una línia d'ajuts al sector de la pesca.


- Conjunt de mesures

 

Participació