La mona ben «mona»

Personatges com Les Winch, el Bob Esponja o els jugadors del Barça, protagonistes d'aquest 2010

Joan Guirado
02 d'abril del 2010
Una de les mones de moda d'aquest 2010, a una pastisseria olotina.
Una de les mones de moda d'aquest 2010, a una pastisseria olotina. | Joan Guirado
Mentre fèiem aquesta notícia, tot parlant amb el pastisser olotí Narcís Ferrer, comprovàvem l'estrès que, durant aquesta setmana, porten els pastissers de casa nostra. És una de les feines més dolces però, quan s'acosta Setmana Santa, de les més dures. En vuit dies, els encarregats d'endolcir-nos la vida tenen tres compromisos importants a l'obrador: els tortells, els bunyols i ara, la mona.

Ferrer comentava que les vendes i les reserves estan anant igual que anys anteriors, amb el que es demostra que la crisi no priva als padrins de regalar la mona al seu fillol o fillola. Els preus de les mones oscil·len entre els 30 i els 120 euros, tot i que sempre hi ha excepcions.

La Pepi, la dona del Narcís, ens explicava entre entrega de plata i plata de bunyols, quins eren els personatges que més pujaven enguany a sobre els pastissos. Les Winch, el Bob Esponja, la Hanna Montana o els jugadors del Barça són els protagonistes de la Pasqua 2010.
Com és tradicional, en Jordi, el fill d'en Narcís i la Pepi, ha creat també una mona de grans dimensions que, durant aquests dies, es pot veure a l'aparador de la botiga. Es tracta del Porc i el Xai, mascota de la penya olotina AOAPIX, que l'any passat va celebrar el seu vintè aniversari. El proper 10 d'abril, es farà la trencada d'aquesta mona de xocolata.

El Porc i el Xai és el protagonista enguany de la mona gegant del pastisser olotí Jordi Ferrer, que es pot veure a l'aparador de la botiga de la Plaça de l'Àngel i que fa quasi un metre d'alçada -aquesta n'és una reproducció en petit-. Foto: Joan Guirado
Arxivat a