La Fageda s'expandeix a Badalona

Jordi Pujolar
26 de març del 2010
Treballadors de la planta de Badalona, amb la consellera Mar Serna
Treballadors de la planta de Badalona, amb la consellera Mar Serna | Jordi Pujolar
La Fageda ha travessat la frontera de La Garrotxa i des d'aquest divendres és també al Badalona. En una petita nau d'aquesta ciutat es comencen a fabricar els primers gelats làctics amb llet, iogurt i nata de la granja de la cooperativa de Santa Pau que des de fa dècades subministra la llet per a l'elaboració dels iogurts de La Fageda, fins ara l'únic producte d'aquesta empresa.

De gelats se'n faran de cinc varietat. Hi haurà de iogurt, de xocolata, de vainilla amb nous de macadàmia, de iogurt amb fruites del bosc i de nata amb maduixes. El primer any es faran 60.000 terrines que es distribuiran de forma exclusiva a les 265 botigues que Caprabo té a Catalunya. Tot i l'expansió de la companyia, La Fageda no canvia el seu model empresarial.

L'empresa continua apostant per la incorporació de persones amb discapacitat al mercat laboral i vuit dels deu treballadors que hi haurà a Badalona són d'aquest col·lectiu. Per fer el seguiment individual d'aquestes persones s'ha contractat una psicòloga i una treballadora social que estaran en coordinació amb el personal de la seu de La Fageda a Santa Pau.

La nova seu de la Fageda a Badalona ocupa les instal·lacions de l'antiga fàbrica Bodn, d'uns 350 metres quadrats. Els espais estan dividits en dues plantes, on hi ha l'obrador, la zona de producció en línia de gelats i les cambres de fred. La maquinària ha suposat una inversió de 305.500 euros, dels quals la Generalitat n'ha aportat 64.000.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha celebrat que empreses com La Fageda representin la igualtat d'oportunitats d'accés al mercat laboral, amb la incorporació de treballadors amb discapacitat. Serna ho ha qualificat com un 'somni' i ha fet una crida a la ciutadania perquè consumeixi productes d'empreses amb aquest compromís social. 'S'ha de fer un consum responsable', ha sentenciat.

Treballadors de la planta de Badalona, amb la consellera Mar Serna Foto: Jordi Pujolar