Bona participació a la neteja del riu Fluvià

Redacció
23 de març del 2010
576_1269378729neteja
576_1269378729neteja | Joan Guirado
Aquest any el “Fem dissabte”, neteja coordinada i col·lectiva de diferents trams de rius de Catalunya, organitzada pel projecte Rius va arribar per primer cop a Olot. En concret el tram escollit per fer la neteja va ser al Fluvià al Molí de Sant Climent (sota el pont del Consum) i va aplegar uns 40 voluntaris de totes les edats que van recollir brossa activament per tal de col·laborar a tenir un riu més net. Aquest acte comptava amb la col·laboració del Centre per la Sostenibilitat Territorial i de l’Ajuntament d’Olot que va obsequiar als voluntaris amb un refrigeri.
 
En el decurs del matí es van trobar un número important de deixalles (bicicletes, carros de la compra, bidons, wàters, llaunes etc.. ) sobretot a la zona de sota el pont del consum, fet que va ser una sorpresa per la majoria de participants. A banda de la neteja també es va fer una petita inspecció del riu, utilitzant macroinvertebrats aquàtics que ens ajuden a conèixer la qualitat de l’aigua dels rius. Els resultats del taller mostraven que l’aigua en aquest tram presenta símptomes d’eutrofització, és a dir elevada concentració de nutrients,  que afecta la fauna que pot viure a la riera i per tant repercuteix negativament en l’estat de salut del riu.
 
Les observacions i resultats d’aquesta diada de neteja ens indiquen que cal encara fomentar la conscienciació de la població en general per tal que tingui cura d’aquests ecosistemes tan valuosos. Cal també que l’administració s’impliqui al 100% per realitzar una correcta gestió dels rius que són font de salut i de riquesa pel nostre territori i que es fomentin els canals de participació adequats perquè es pugui escoltar la opinió dels ciutadans sobre com millorar-ne el seu estat de conservació.
 
Un dels objectes extrets del Fluvià. Foto: LaGarrotxa.info
Arxivat a