El Ple d'Olot, en directe

Redacció
18 de març del 2010
19.34: Comença el ple de març amb quatre minuts de retard
L'alcalde excusa la presència de la regidora de CiU Anna Linares.
Lluís Sacrest proposa l'aprovació inicial del nou reglament del cementiri.
L'any 2001 es va aprovar el primer reglament del cementiri. Lluís Sacrest defensa que en nou anys l'experiència dóna diversos consells. L'alcalde també recorda que en aquest període hi ha hagut modificacions respecte els canvis que ha sofert el cementiri municipal.
Joaquim de Trincheria reconeix que amb el reglament la gestió del cementiri ha millorat. El regidor del PP demana també que s'hi s'ha de pagar alguna cosa no afecti a la gent
PxC hi dóna el vist-i-plau
Jordi Coma d'Esquerra recorda que l'any 2001 va ser molt difícil posar en funcionament aquest reglament. Coma creu que aquesta actualització no es fa amb molt d'encert, perquè "hi ha punts confusos" i alerta que el seu grup s'abstindrà. Coma diu que, fins i tot, l'Ajuntament no només no hi perd sinó que hi guanya diners.
Josep Maria Corominas de CiU també reconeix que el cementiri va bé. Tot i això, reconeix que el redactat del reglament és una mica complexe. Convergència i Unió confirma que també s'abstindrà.
Alternativa per la Garrotxa hi votarà que sí.
Lluís Sacrest afirma que "si ho podem redactar millor, millor". El batlle olotí considera que "és molt agradable anar a passejar al cementiri, perquè fa goig"
VOTEN A FAVOR PSC, ApG, PP i PxC. S'ABSTENEN CiU i ERC.


Fina Soler proposa aprovar definitivament l'ordenança fiscal referent a la taxa per a la tramitació de les inspeccions administratives en matèria de Salut Pública als establiments oberts al públic.
Joaquim de Trincheria demana amb quins criteris es fan les inspeccions.
Moisès Font celebra que s'hagi arribat a un acord amb els afectats.
Jordi Coma creu que el criteri que s'ha seguit i s'ha consensuat que aquesta taxa no fos tant genèrica, i creiem que establiments perifèrics i de barri no haurien de pagar el mateix que un establiment del centre ciutat. Coma anuncia que Esquerra s'abstindrà.
En resposta al PPC, Fina Soler assegura que el sector de la restauració són els primers que volen que es facin aquestes inspeccions. Soler afirma que aquests demanen que es faci ràpid. La regidora de Promoció Econòmica diu que aquest any es faran inspeccions a restaurants i carnisseries. A partir d'aquestes, es decidirà amb quin caràcter es farà.
VOTEN A FAVOR PSC, CIU, ApG, PP i PxC. S'ABSTENEN ERC.

PSC, ERC, PxC i ApG dónen un mes i mig de marge a l'empresa Arcadi Pla, SA per finalitzar les obres del Puig del Roser. PP hi vota en contra i CiU s'absté.

PSC, PP, PxC i ApG aproven l'expropiació definitiva de la finca de la Rodona per 1 MEUR. ERC hi vota en contra i CiU s'absté.


Josep Maria Corominas demana que, a més de l'adhesió de l'alcalde al manifest dels alcaldes per la nevada, també s'hi adhereixi l'ajuntament com a tal.
Arxivat a