Les matrícules de la Catalunya Nord, amb la senyera

Victòria de la campanya "Simplement catalans".

per Redacció , 17 de març de 2010 a les 07:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Matrícula amb la senyera de la Catalunya Nord.


Les "xapes" - que afirmava amb desdeny l'expresident del govern espanyol José Maria Aznar- de la Catalunya Nord lluiran la senyera. Els vehicles de la Catalunya del Nord ja poden portar la senyera catalana a la matrícula.

A partir d'aquest dijous, els catalans que ho desitgin poden encarregar per Internet que els enviïn dues plaques homologades on se substitueix el símbol de la regió del Llenguadoc-Rosselló per la senyera. El naixement d'aquestes matrícules és fruit d'una campanya, nascuda fa un any i batejada com a "Simplement catalans", per lluitar contra la desaparició del símbol.

Actualment, la iniciativa ja compta amb més de 15.000 adhesions. "L'objectiu és que se'ns reconeguin els nostres orígens i se'ns identifiqui com a catalans", explica un dels impulsors i president de CDC a la Catalunya del Nord, Jordi Vera.

Entre els que han signat a favor de la senyera es troben els alcaldes de Portvendres i Cotlliure, Jean-Pierre Romero i Michel Moly, i el director de la Bressola, Joan Pere Le Bihan.

Homologades, però no legals

Tot i estar homologades, però, les noves plaques de matrícula no són legals, perquè ni l'estat francès ni la regió les reconeixen. "Tot i que podríem ser multats, però, hi ha tolerància", ressalta el president de CDC a la Catalunya del Nord. I hi afegeix: "El que reclamem amb les noves matrícules és, simplement, que es reconegui un sentiment majoritari entre la població perquè no s'oblidi la nostra catalanitat".

La campanya que es porta a terme a la Catalunya del Nord també ha tingut la seva iniciativa homòloga a la resta del país. D'ençà de l'any 2000, a Catalunya hi ha entitats, ciutadans i partits polítics que han demanat que se substitueixi la 'E' d'Espanya a les matrícules pel distintiu 'CAT' de Catalunya. Actualment, encara hi ha en marxa una campanya per portar a terme la substitució, i es continuen editant enganxines que incoporen el 'CAT' per als conductors que desitgin portar-lo.
 

Les plaques de matrícula de la Catalunya Nord.

 

Participació