30 emprenedors assisteixen a la presentació del projecte INICIA'T

Redacció
15 de març del 2010
Fa uns die es va presentar a més de 30 emprenedors el projecte INICIA’T, una iniciativa endegada per l’Ajuntament d’Olot a través de l’IMPC. Aquest projecte té com a finalitat promoure, estimular i acompanyar la iniciativa emprenedora dels olotins i olotines.

El projecte respon sobretot a la voluntat de donar resposta per part de l’Ajuntament a les necessitats i demandes dels actuals i potencials emprenedors de la ciutat. INICIA’T proposa un itinerari que s’adequarà en funció de les particularitats i necessitats de cada projecte. La primera fase es concreta en l’exposició, escolta activa i avaluació de la idea inicial i la presentació de tots els mitjans existents a disposició de l’emprenedors que el poden ajudar a fer viable el projecte. Aquesta fase es pot complementar amb l’acompanyament en el procés de realització del Pla d’Empresa (viabilitat financera, estudi de mercat, estratègia de comercialització, recursos i capital necessari, etc.) i en la recerca de finançament, tant a través de les opcions existents en  les diverses entitats financeres com les ajudes existents per part de les administracions (capitalització de l’atur, subvencions a fons perdut..). En segon lloc també s’ofereix tot un paquet de formació pensat exclusivament per a persones que s’inicien en una activitat empresarial, com a ara cursos de fiscalitat, de màrqueting de noves tecnologies... que es desenvolupen al llarg de tot l’any. Amb aquesta formació es pretén que els emprenedors adquireixin i perfeccionin les seves habilitats per tal d’afrontar el repte d’engegar la seva iniciativa amb més garanties d’èxit. També cal assenyalar que a la ciutat hi ha una bona oferta de formació complementària als estudis reglats que poden ajudar a millorar determinats coneixements necessaris per gestionar una empresa.  
L’oferta actualitzada es pot consultar a la web Garrotxa Forma’t. Finalment el projecte també preveu, no només donar suport a la fase de creació de l’empresa, sinó també acompanyar-la en el procés de consolidació gràcies a l’establiment d’un pla de seguiment i d’assessorament especialitzat en aquells aspectes que es considerin oportuns per consolidar l’estratègia empresarial.
 
Per altra banda, una de les dificultats amb la que es troben els emprenedors és la cerca d’un espai adequat per desenvolupar la seva activitat empresarial. De fet gran part dels assistents a l’acte van manifestar aquesta necessitat. Així doncs, una altra de les actuacions contemplades en el projecte INICA’T és la d’oferir locals o despatxos que s’ajustin a les diverses demandes dels emprenedors. En aquests sentit, l’IMPC s’ha posat en contacte amb diversos propietaris de locals en planta baixa, ubicats en la seva majoria al Barri Vell i actualment tancats, per tal de valorar la seva disponibilitat a adequar-los i posar-los al mercat i se’ls ha ofert la possibilitat de realitzar una auditoria gratuïta del local i una subvenció a fons perdut per fer-hi reformes. A aquestes possibilitats cal afegir-hi les ajudes del Departament de Comerç per obertures de nous establiments comercials. La voluntat de l’Ajuntament és oferir el seu paper com a mediador entre propietaris i emprenedors, en la mesura del possible i atenent les competències que té assignades, per tal de facilitar un acord favorable per les dues parts. En el mateix àmbit d’actuació s’inscriu la rehabilitació d’un edifici municipal de tres plantes al carrer Lliberata Ferrarons. Aquest espai podrà donar cabuda de quatre a sis despatxos que compten amb tots els serveis indispensables per dur a terme una activitat professional (llum, aigua, calefacció, ascensor, portes automàtic, mobiliari bàsic, espai de magatzem i connexió ADSL). Els espais es llogaran a preus públics (per sota del preu de mercat) per un període aproximat de tres anys per tal d’ajudar als emprenedors en els seus primer passos
 
La major part de les persones que van assistir a la sessió informativa ja comptaven amb un projecte definit i per tant al final de l’acte es va obrir un torn de paraules on tothom que va voler va poder expressar els seus dubtes, comentaris i peticions. D’aquesta manera es van poder recollir les principals necessitats i dificultats alhora de plantejar-se un projecte d’empresa, fet que permetrà afinar encara més els serveis del projecte INICIA’T. La major part dels assistents van manifestar la seva voluntat de mantenir amb posterioritat una reunió individual amb el Servei per tal de treballar conjuntament totes les necessitats i  opcions possibles. 
Arxivat a