Reagrupament es presenta a Sant Jaume de Llierca

Redacció
08 de març del 2010
576_1267986123reagrupament
576_1267986123reagrupament | Joan Guirado
Dissabte al vespre es va fer la presentació pública de Reagrupament a Sant Jaume de Llierca, amb les intervencions de Narcís Ribes, alcalde de Montagut i Oix i membre de la Junta Nacional de Reagrupament, i de Joan Torres, mestre i ex-regidor de l’Ajuntament d’Olot.
 
Ribes va descriure Reagrupament com un projecte seriós que pretén superar diferències ideològiques per consolidar un moviment transversal que porti a la independència de Catalunya. Segons Ribes, les competències actuals de la Generalitat no permeten de fer una política troncal i parlar de dretes i esquerres és, a hores d’ara, un debat estèril.
 
Per Ribes, el període autonòmic es pot resumir amb que “mai s’havia aconseguit tan poc disposant de tanta força” en al·lusió directa a la majoria nacionalista que està present al Parlament des de fa un munt d’anys.
 
Seguidament Torres, en un discurs molt pedagògic, va exposar que la voluntat de no perpetuar-se en la política, l’objectiu clarament enfocat d’assolir la independència, el fracàs de l’autonomisme encarnat en el recurs contra l’estatut i el fet que Reagrupament és l'única alternativa al vot en blanc per als independentistes, juntament que votar “als de sempre”  és permetre’ls “fer el de sempre”, com  les seves 5 raons per haver-se associat a Reagrupament.
 
Per acabar, i abans de donar inici a un col·loqui amb els nombrosos assistents, Torres va exposar les raons econòmiques, polítiques i culturals per treballar per la independència de Catalunya.