Inauguren una exposició sobre l'antiga fàbrica de paper Carlets

Es podrà visitar al Museu Comarcal a partir d'aquest dissabte

per Redacció , 12 de març de 2010 a les 08:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’any 2005 Anna M. Rius Verdaguer cedeix el fons de l’antiga fàbrica de llibrets de paper de fumar Paper Carlets d’Olot, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Aquest fons, format bàsicament pels arxius i la documentació de l’empresa, també inclou una mostra dels productes elaborats al llarg d’un segle i el material publicitari i promocional, així com una extensa col·lecció de llibrets de paper de fumar de les múltiples marques existents al mercat des de mitjan segle XIX fins als anys quaranta del segle passat.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i el Museu Comarcal de la Garrotxa han organitzat una exposició, comissariada per Mercè Pibernat Domènech, llicenciada en Història de l’art, que permetrà mostrar la petita història d’una indústria olotina dedicada a la producció d’un objecte de vida efímera i consum massiu, i les seves estratègies promocionals. Els cartells, els calendaris, els anuncis en premsa... són els canals per arribar al client potencial i ens mostren l’evolució del fenomen publicitari, tant pel que fa als missatges, com als canvis estilístics i estètics.

L'exposició es podrà visitar a partir d'aquest dissabte dia 13 de març a la Sala Oberta del Museu Comarcal.

 

Participació