CiU demana que els universitaris garrotxins puguin tenir més ajudes

per Redacció, 10 de març de 2010 a les 08:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diputada de CiU Montserrat Ribera ha defensat al Parlament de Catalunya la necessitat "de corregir el greuge comparatiu que implica que les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i el Berguedà, no gaudeixin dels ajuts per als estudiants universitaris amb els quals compten la resta de comarques de muntanya" recordant que "la Llei d'alta muntanya especifica establir prioritats en les ajudes i les subvencions en aquestes comarques".

Ribera ha instat al Govern a incloure, en la propera convocatòria a comarques com la Garrotxa. La diputada convergent ha destacat també que "l'acord és un impuls real a facilitar l'accés a la universitat en igualtat d'oportunitats a tota la població catalana, ja que, si bé la convocatòria d'ajuts per als estudiants universitaris de l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran impulsada l'any 2004 va ser un gran pas en aquest sentit, la realitat és que deixava fora d'aquests ajuts 4 de les 10 comarques que la llei defineix com a comarques de Muntanya".

Monserrat Ribera ha recordat que "els anys 2007-2008 la comarca del Solsonès va entrar a ser beneficiaria d'aquests ajuts, mentre que la Garrotxa, el Ripollès i el Berguedà, varen presentar diversos recursos, any rere any, varen recollir signatures d'estudiants i les seves famílies i varen fer entrevistes amb el Departament, sense cap resultat positiu".


Un estudiant, amb la carpeta, sortint de la UVic. Adrià Costa

 

Participació