Vic assumeix la presidència de la Transversal Xarxa d’Activitats Culturals

Es tracta d'un consorci públic que promou les iniciatives culturals de 14 ciutats mitjanes i no metropolitanes.

per Redacció VIC , 3 de març de 2010 a les 07:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El regidor de Cultura i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Xavier Solà, ha assumit la presidència del consorci públic Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Aquest és un Consorci Públic que pretén fomentar les iniciatives culturals de les ciutats que en formen part, que són ciutats mitjanes i no metropolitanes.

El nomenament va tenir lloc a Tortosa en el marc del plenari de regidors de cultura que formen part d'aquesta associació i que representen les 14 ciutats associades: Reus, Olot, Sant Cugat del Vallès, la Seu d'Urgell, Mataró, Manresa, Lleida, Vilanova i la Geltrí, Granollers, Girona, Figueres, Vic, Tortosa, Perpinyà i Tarragona.

Transversal, xarxa d’Activitats Culturals ofereix suport a la producció de noves propostes especialment en l’àmbit de la creació i cultura contemporànies, aposta per la idea que tot el territori és igualment generador i receptor de propostes en el terreny de la creació, i defensa  la necessitat de la intervenció des de l’administració pública en el reequilibri dels serveis culturals que reben els ciutadans.

Els objectius del consorci són:

- Prestar serveis culturals als municipis que la integren.

- Incentivar l’intercanvi d’iniciatives culturals entre els diversos municipis.

- Facilitar el re-equilibri territorial dels serveis culturals als ciutadans.

- Optimitzar els recursos materials i humans que cadascun dels municipis destina als serveis culturals.

- Promoure iniciatives de producció en tots els àmbits de la creació contemporània: arts visuals, escèniques, musicals, multimèdia, literària.

- Editar tot tipus de publicacions, en qualsevol suport, que siguin especialment útils per al debat sobre    la creació contemporània.

- Facilitar l’intercanvi entre els gestors culturals, tècnics i polítics, de les ciutats integrants del Consorci.

- Promoure i organitzar cursos de formació en matèria de gestió cultural.

Xavier Solà substitueix a la presidència el regidor de Cultura de Tortosa, Joan Caballol. El càrrec és rotatori, en períodes de mig any.

 

Participació