Laporta demana el "SÍ"

El president del Barça ha participat a l'acte final de campanya de les consultes del proper diumenge

per Joan Guirado , 26 de febrer de 2010 a les 20:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
|El president del Barça, amb el president d'Òmnium Jordi Ferrer, posant per LaGarrotxa.info. Adrià Costa.|


Aquest vespre s'ha fet a la plaça Major de Sant Esteve d'en Bas l'acte final de campanya de les consultes independentistes del proper diumenge, que ha reunit unes dues-centes persones.

L'acte havia generat una certa expectació per la presència del president del Futbol Club Barcelona Joan Laporta, que ha estat acompanyat pel vice-president del club Joan Boix i per l'alcalde de la Vall d'en Bas Miquel Calm.

Durant el seu discurs, que ha començat tres quarts d'hora més tard de l'horari previst, Laporta ha recordat als assistents que "esteu convocats a votar" i els ha animat a "votar sí". Joan Laporta també ha parlat del seu futur polític dient que "hi ha molts catalans que ens estem plantejant donar un pas endavant pel nostre país, i aquestes consultes hi ajuden".
Laporta ha afirmat també que "tots els que hem estat educats en el catalanisme, el somni dels nostres pares i avis, volem que sigui una realitat per als nostres fills" i ha opinat que "la lluita pels nostres drets, és la lluita més romàntica per la que pot lluitar un poble". El moment en el que Laporta ha estat més dur ha estat quan ha dit que sinó es fa res, "continuarem estant en aquest estat narcotitzant que empobreix i amaga la nostra cultura".En aquest sentit, el màxim dirigent blaugrana ha defensat que "si no defensem nosaltres el que és nostre no ho defensarà ningú" i ha acabat el seu discurs amb un "Visca Catalunya Lliure".

A més de Laporta a l'acte hi han participat entitats de la Vall, Òmnium Garrotxa, el promotor de la consulta d'Arenys Jordi Bilbeny i la promotora de Sobirania i Progrés Elisenda Paluzié. Aquesta ha estat especialment crítica amb els governs espanyol i català. Respecte el primer, Paluzié ha dit que "vivim en un país que no estima la nostra cultura" i ha recordat que "les corts espanyoles no reconeixen el català". Elisenda Paluzié també ha reconegut que "estem patinat amb el possible pacte de PSOE-PP per la llei d'Educació espanyola". Pel que fa el Govern Català, una de les cares visibles de Sobirania i Progrés considera que "no té cap instrument seriós per lluitar contra la crisi".
Jordi Bilbeny, de la seva banda, ha dit que, “aquestes consultes són una declaració de guerra a l'estat espanyol a base de raons, arguments, estratègia, coratge personal" i ho ha exemplificat dient que "la història no són ni les enciclopèdies, ni els llibres d'escola ni els exàmens d'història a l'escola; la història som nosaltres. Jo, vosaltres, els nostres pares, els nostres avis. La història la construïm avui, i la construireu vosaltres diumenge posant un sí categòric a dins de l'urna".

|Laporta, envoltant de fans, signant autògrafs. Adrià Costa.|

 

Participació