Vuit-centes persones es manifesten contra l'ampliació de l'edat de jubilació

Joan Guirado
23 de febrer del 2010
576_1266950667DSCI0003
576_1266950667DSCI0003 | Joan Guirado
Sota els crits de "volem solucions, no retallades de pensions" o "solucions sí, retallades no", unes vuit-centes persones s'han manifestat aquest dimarts a la tarda a Girona en contra de la reforma que preveu el president espanyol José Luis Rodríguez-Zapatero de retardar dos anys l'edat de jubilació, passant així, dels 65 als 67 anys.

La secretaria general d'UGT a les comarques de Girona Dolors Bassa, considera que la situació econòmica de la seguretat social no és dolenta i reclama altres solucions al govern. Bassa ha recordat també que a les comarques gironines es cobren pensions d'uns 700 euros i que, amb el que proposa Zapatero es reduirien un 25%. Precisament, la demarcació és una de les províncies amb un índex d'aturats més elevat.

A la manifestació, que ha començat a la plaça Independència i ha finalitzat a la plaça del Vi amb la lectura d'un manifest conjunt hi han participat treballadors de diferents comarques com la Garrotxa i el Ripollès, i de diferents sectors com la construcció, l'educació o el funcionariat.

|Un moment a l'inici de la capçalera de la manifestació, a la plaça Independència. Joan Guirado|