Adjudiquen l´elaboració del Pla Especial del Parc de l´Alta Garrotxa

La primera fase, que finalitzarà aquest any, farà un diagnòstic del lloc per identificar els problemes de conservació i les oportunitats de millora

Redacció
24 de febrer del 2010
El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat a l'empresa La Vola el contracte per elaborar el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de l'espai de l'Alta Garrotxa.
Aquesta àrea, de prop de 350 km2, està protegida amb unes normes especials de finals de 1995, que han regulat els usos i les activitats mentre s'estava a l'espera de confeccionar aquesta nova regulació que ha de reforçar la conservació dels valors ecològics, paisatgístics i culturals. A més, des del 2006 l'espai pertany a la Xarxa Natura 2000 com a zona d'especial protecció per a les aus i és lloc d'importància comunitària.
En la primera fase de confecció del nou pla, que finalitzarà a mitjans d'aquest any, es farà un diagnòstic del lloc per identificar els problemes de conservació i les oportunitats de millora.
Posteriorment, s'establiran els objectius i les mesures necessàries per aconseguir-los i, en aquesta fase, la Generalitat destaca la importància de la implicació del màxim d'agents vinculats al territori. Les mesures del pla tindran una triple funció: preventiva, d'ordenació i de foment. Una vegada la proposta estigui elaborada i després dels períodes d'informació pública i estudi d'al·legacions, el pla s'aprovarà definitivament mitjançant un acord de govern.