El pla de barris permet contractar quatre dones per netejar el Nucli Antic d'Olot

Redacció
09 de febrer del 2010
576_1265392915netejabarris
576_1265392915netejabarris | Joan Guirado
Un total de 4 persones han estat contractades gràcies al pla ocupacional promogut per l’Ajuntament d’Olot per realitzar tasques de manteniment i neteja extraordinàries d’espais i via pública al Nucli Antic de la ciutat.
 
El pla ocupacional respon a dues finalitats ben definides.
 
Per un costat, la finalitat central del projecte és la de millorar l’estat de neteja del barri, fent alhora una feina de conscienciació als ciutadans sobre la necessitat de mantenir nets els carrers i les places, i de conservar en bon estat el mobiliari urbà de la ciutat.  Per tant, l’objectiu finalista del projecte serà la millora de la imatge del Barri Vell per afavorir-ne l’habitabilitat i l’atracció d’activitats lúdiques, turístiques i comercials.  
Per l’altra, la de millorar les possibilitats d’inserció laboral de les persones contractades. S’han seleccionat 4 persones, en concret dones, desocupades de llarga durada i que no disposaven de cap mena de subsidi. El pla ocupacional contempla una part laboral i una part formativa (1 hora diària), realitzada per la coordinadora de l’equip, en temes d’orientació laboral, sensibilització ambiental, llengua catalana, hàbits laborals....  El servei es desenvoluparà de 7 a 11 als matins, i tindrà durada fins a finals de juny del 2010.
 
Enguany serà el quart any consecutiu que es realitza aquest servei al barri i a la ciutat pel qual s’han tingut en compte els resultats positius de les enquestes de satisfacció de les edicions anteriors, de les quals se’n desprèn un elevat nivell de satisfacció per part dels residents i comerços de la zona. En concret, un 100% sol·licitaven al seva reedició, un 96% valorava positivament l’atenció rebuda de l’equip de neteja i un 88% havien detectat una millora considerable en l’estat de neteja dels carrers i places.
 
El pla ocupacional de l’equip es desenvolupa en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins el marc del projecte “Treball als Barris”.

Arxivat a